, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Καστοριά: Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. με εντολή εισαγγελέα για τον θάνατο της 41χρονης

Τη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό, και όχι μόνο, περιβάλλον της 41χρονης που έχασε τη ζωή της από κορονοϊό σε χωριό της Καστοριάς ζήτησε ο εισαγγελέας. Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που ήδη διενεργείται για τις συνθήκες θανάτου της γυναίκας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς Νίκος Καραμολέγκος ζήτησε να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες με ειδική στόχευση. Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής προανάκρισης να διενεργηθεί επιπλέον έρευνα στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης
Του Κώστα Καντούρη 
Ο θάνατος της 41χρονης μητέρας τριών παιδιών από κορονοϊό προκάλεσε έντονη ανησυχία στην κοινωνία της Καστοριάς, την περιοχή που πλήττεται όσο καμία άλλη από την πανδημία. Ωστόσο προκάλεσε επίσης προβληματισμό το γεγονός ότι η γυναίκα ήταν μικρή σε ηλικία, υπέφερε μεν από άσθμα που θεωρείται υποκείμενο νόσημα που επιβαρύνει όσους προσβάλλονται από τον κορονοϊό, όμως σύμφωνα με τους συγγενείς της ακολούθησε οδηγίες τόσο από τον ΕΟΔΥ όσο και από γιατρό, να μείνει σπίτι.
Ο θάνατος της 41χρονης ήδη αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τις εσωτερικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας οι οποίες τονίστηκε ότι θα εξετάσουν τις κλήσεις που έγιναν προς τον ΕΟΔΥ πριν να χάσει τη ζωή της. Η γυναίκα πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου 21 Μαρτίου, όμως τις επόμενες ημέρες αποκαλύφτηκε ότι είχε νοσήσει από κορονοϊό. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που είχε κληθεί στο σπίτι της τη βρήκε νεκρή και οι συγγενείς της είπαν πως είχε υψηλό πυρετό και δύσπνοια.
Η αστυνομική έρευνα που γίνεται υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Καστοριάς κατατείνει να απαντηθεί κάθε ερώτημα που έχει διατυπωθεί σχετικά με την επικοινωνία της γυναίκας τόσο με τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ όσο και με ιδιώτη γιατρό. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητήθηκε να εξεταστούν και άτομα του στενού της περιβάλλοντος, ακόμη και ο μεγάλος γιος της, αφού ολοκληρωθεί η καραντίνα στην οποία βρίσκονται. Στην περίπτωση που τα συμπεράσματα από τις καταθέσεις οδηγήσουν στην ανάγκη περαιτέρω εξέτασης της υπόθεσης η έρευνα θα στραφεί σε κάθε κατεύθυνση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.