, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση στον εισαγγελέα του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Πασχάλη Τσαρούχα.

 

Μετά την εξέταση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα, ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος κάλεσε τον κ. Τσαρούχα για να καταθέσει τους φακέλους που έχουν συγκεντρωθεί για την υπόθεση σεξουαλικής βίας στον χώρο του θεάτρου.

Ο κ. Τσαρούχας παρέμεινε περίπου 50 λεπτά στο γραφείο του εισαγγελέα στον οποίο προσκόμισε όλες τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών.

«Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων», δήλωσε εξερχόμενος ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του σωματείου. Αρνούμενος να απαντήσει σε ερώτηση για τον αριθμό των καταγγελιών ή τα πρόσωπα που αφορούν, ο κ. Τσαρούχας διευκρίνισε μόνο ότι οι καταγγελίες φέρουν ένα κοινό χαρακτηριστικό καθώς αφορούν προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

«Καταθέσαμε με τους φακέλους. Ελπίζουμε για την καλύτερη έκβαση των υποθέσεων. Δεν μπορώ να πω ούτε πόσες υποθέσεις κατέθεσα, ούτε ποιες. Οι καταγγελίες είναι για προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Δεσμευθήκαμε ότι οποιαδήποτε νέο στοιχείο θα το συμπληρώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, οι καταγγελίες είναι εκατοντάδες.

Να σημειωθεί ότι στις 12:00 σήμερα οδηγείται στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης,ο οποίος κρατείται στην ΓΑΔΑ από το Σαββατοκύριακο οπότε και συνελήφθη με την κατηγορία για βιασμό κατά συρροή.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να ζητήσει αυτοπροσώπως την μετάθεση της προγραμματισμένης απολογίας του για την Πέμπτη ώστε να δοθεί χρόνος στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια που ανέλαβε προχθές την υπεράσπισή του να προετοιμάσει ένα επαρκές απολογητικό υπόμνημα.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.