, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κατασχέθηκαν εκατοντάδες "μαϊμού" προϊόντα στη Θεσσαλονίκη

Κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Μακεδονίας διενήργησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κυρίως στην αγορά «Καπάνι», αλλά και σε επιχειρήσεις στην Κέρκυρα, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εμπορία ενδυμάτων, στο πλαίσιο των δράσεών του Σώματος για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.
Τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ κατέσχεσαν και κατέστρεψαν εκατοντάδες απομιμητικά προϊόντα (ενδύματα, τσάντες κ.ά.) τα οποία έφεραν σήματα γνωστών και επώνυμων εταιρειών, ενώ σχηματίστηκαν πέντε επιμέρους δικογραφίες και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.
Επίσης, στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 14 Ν. 4144/2013 για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, υπάλληλλοι του ΣΔΟΕ ολοκλήρωσαν 49 έλεγχους, από τους οποίους προέκυψαν 30 παραβάτες και διαπιστώθηκαν συνολικά 121 παραβάσεις.
Τέλος, πραγματοποίησαν έλεγχους στο πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (Ν.2121/1993), από τους οποίους προέκυψαν δεκάδες παραβάσεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.