, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Κεντρικός ρόλος στο Μπαμπά Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή ήταν γραμμένος για μένα αλλά…»

Σε μια εφ’ όλης συνέντευξη που δίνει στο Down Town και τη Φανή Πλατσατούρα, η Ελένη Καστάνη διηγείται -μεταξύ άλλων- μια ενδιαφέρουσα ιστορία…
Στη δουλειά είστε δύσκολη και απαιτητική, όπως ακούγεται;
Έλεγε ο Κώστας Βουτσάς σε μια συνέντευξη πριν χρόνια ότι «καριέρα κάνεις λέγοντας όχι». Όχι δηλαδή από τις δουλειές που δέχεσαι αλλά από τις δουλειές που αρνείσαι. Εγώ ήμουν πολύ τολμηρή. Αρνιόμουν πολλά πράγματα και όλοι αναρωτιόντουσαν πώς το κάνω αυτό. «Δεν πειράζει, κάτι άλλο θα βρεθεί», έλεγα. Και αυτό συμβουλεύω και τους νέους ηθοποιούς: «να κοιτάς λίγο πιο πάνω απ΄ ότι είσαι, για να ανεβαίνεις». Δύσκολη συνεργάτιδα δεν θα με έλεγα, απαιτητική είμαι. Αλλά μπαίνω πάντα με θετική ενέργεια στο γύρισμα, αγαπώ τους γύρω μου, δεν έχω ανταγωνισμό, ζήλια και μιζέρια. Μόνο αγάπη. Καμιά φορά στη δουλειά μας υπάρχει μια έκπτωση, ειδικά στις μέρες μας. Ναι, δεν είμαι της έκπτωσης.
Έχουν χαλάσει συνεργασίες και φιλίες εξαιτίας των «όχι» που είπατε;
Θα σου διηγηθώ μια ιστορία. Έχω παίξει πάρα πολύ με τους Ρήγα – Αποστόλου. Καταρχάς στα θεατρικά έργα κατά 95% πάντα με σκεφτόντουσαν και με έπαιρναν για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο ένας από τους κεντρικούς ρόλους λοιπόν, για το «Μπαμπά Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή» ήταν γραμμένος για μένα και δεν πήγα. Προτίμησα να παίξω κάτι άλλο, πιο εναλλακτικό και ενδιαφέρον. Έκανα τότε, ένα έργο με τον Άλκη Κούρκουλο. Ήρθε ο Αλέξανδρος στην πρεμιέρα και στο τέλος της παράστασης μου είπε: “Eλένη, καλά έκανες και δεν ήρθες σε μένα». Πρέπει να είσαι πολύ large για να πεις κάτι τέτοιο. Βέβαια το «Μπαμπά Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή» παίζει μέχρι σήμερα και σκίζει. Και εννοείται πως έχασα πάρα πολλά λεφτά λέγοντας «όχι».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.