, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κικίλιας: Το ΕΣΥ πιέζεται από παντού αλλά αντέχει

Στα νέα στοιχεία και στις εξελίξεις που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις του ΕΟΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:
«Καταλαβαίνετε ότι εν μέσω μίας πανδημίας που βιώνουμε σε όλον τον κόσμο, είναι πολύ σημαντική η διαφάνεια και η εγκυρότητα των στοιχείων.
Το σύστημα Υγείας πιέζεται παντού, αλλά αντέχει. Είμαστε περήφανοι για όσους υπηρετούν το ΕΣΥ. Κραταιά συστήματα υγείας δεν αντέχουν, όμως το ΕΣΥ αντέχει. Η Ελλάδα δεν θα σωθεί με λόγια, αλλά με πράξεις.

Ποιος είναι ο σκοπός του ΕΟΔΥ;
Είναι ένας οργανισμός που προστατεύει τη δημόσια υγεία. Ήταν ένας οργανισμός που αδικήθηκε και ήταν στο φως της δημοσιότητας για άλλους λόγους. Επανιδρύθηκε το 2019 και ασχολείται με 52 μεταδιδόμενα νοσήματα.
Εκδίδει οδηγίες και πρωτόκολλα για τη διαχείριση της πανδημίας. Μας συμβουλεύει για τα ταξίδια, τα ΜΜΜ και όλες τις λειτουργίες.
Διερευνά κρούσματα και συντάσσει επιστημονικά μοντέλα. Ανάλυση δεδομένων και εκτίμηση καταστάσεων”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.