, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης

«Η διανομή των Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων συνεχίζει να καθυστερεί, τη στιγμή που η εξεταστική περίοδος των περισσότερων φοιτητών θα ξεκινήσει τις επόμενες βδομάδες. Έτσι, πολλοί φοιτητές θα κληθούν να εξεταστούν έχοντας ελάχιστα χρονικά περιθώρια προετοιμασίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομέας το Κίνημα Αλλαγής.

«Το Υπουργείο Παιδείας δεν φρόντισε να συντονίσει στο σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο την διανομή των συγγραμμάτων, ενώ όλοι γνωρίζαμε πως και σε αυτό το εξάμηνο η πανδημία δεν θα υποχωρούσε και με τις εταιρείες courier να αποκτούν τεράστια ύλη εργασίας», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Το Υπουργείο Παιδείας , υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ, δεν διδάχτηκε από τα λάθη που έκανε στην πρώτη περίοδο της πανδημίας. Θα μπορούσε μάλιστα να υποστηριχθεί πως ενδεχομένως να ήταν δικαιολογημένη η αδυναμία να αντιμετωπίσει τότε μια τέτοια πρωτοφανή πρόκληση. Υπάρχει όμως κάποια σοβαρή δικαιολογία για τις αδυναμίες που υπάρχουν σε αυτή τη δεύτερη φάση της πανδημίας, μετά από τόσους μήνες διαθέσιμους για την απαραίτητη προετοιμασία;

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η κ. Κεραμέως έχουν αποτύχει σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης. Δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε καν στα “ελάχιστα” υπονομεύοντας με την ανευθυνότητά τους τη μόρφωση των νέων μας.
Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει τώρα σε συμφωνία με τις εταιρείες διανομής για τη με απόλυτη προτεραιότητα διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.