, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κλείστα σχολεία και εμπορικά καταστήματα προτείνουν οι ειδικοί

Κλειστά φαίνεται ότι θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν το άνοιγμά τους.
Στην εισήγηση αυτή φέρεται να κατέληξε κατά πλειοψηφία η επιτροπή λοιμωξιόγων που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα για το θέμα.
Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η επιτροπή αποφάσισε ότι δεν πρέπει να επαναλειτουργήσει καμία βαθμίδα και το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Kathimerini.gr, αρνητική είναι η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.
Παράταση του lockdown
Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι νωρίτερα σήμερα, την παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά ακόμη μία εβδομάδα, έως τις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6 π.μ., ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Κατ’ εξαίρεση, από τις 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώλησή των ειδών αυτών από τα σούπερ-μάρκετ. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, όπως έκανε γνωστό νωρίτερα το υπουργείο Ανάπτυξης.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα. Όπως είπε, παρατηρείται μεν μια σταθεροποίηση ή και μείωση των κρουσμάτων, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ό,τι αναμενόταν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.