, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Κλειστά τα δικαστήρια την Πέμπτη – Απεργία των δικαστικών υπαλλήλων

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, τα δικαστήρια, οι εισαγγελίες, τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία και τα κτηματολογικά γραφεία σε όλη τη χώρα, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, προσωπικό ασφαλείας («εφόσον δεν υπάρχουν απεργοσπάστες»), θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τις επείγουσες υποθέσεις στις οποίες ο κατηγορούμενος είναι υπόδικος και λήγουν, σε κάθε περίπτωση, τα όρια προσωρινής κράτησής τους, είναι κρατούμενος με την αυτόφωρη διαδικασία, έχει θέσει τον εαυτό του υπό κράτηση – σε εκτέλεση ποινής, καθώς και στις υποθέσεις και περιπτώσεις πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων και των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων που την ημέρα της απεργίας παραγράφεται το αξιόποινο της πράξης ή το δικαίωμα του πολίτη και της πολιτείας.
Όλες οι άλλες δίκες και εργασίες ματαιώνονται. «Βεβαίως, όπου υπάρχουν απεργοσπάστες όλες οι εργασίες και οι δίκες θα γίνονται κανονικά με τους απεργοσπάστες» σημειώνει η Ομοσπονδία.
Όπως αναφέρει, οι δικαστικοί υπάλληλοι απεργούν, διεκδικώντας ως γενικό αίτημα την έμπρακτη – «και όχι μόνο στα λόγια» – αναγνώριση εκ μέρους της πολιτείας «των επί πολλά χρόνια οξυμένων, ειδικών και ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας μας, υπηρετώντας καθημερινά, και μάλιστα με ένταση εργασίας, τους πολίτες, τους διαδίκους, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς λειτουργούς».
Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.