, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κοζάνη: Προκαταρκτική της εισαγγελέα για τα καθυστερημένα στοιχεία των κρουσμάτων

Του Κώστα Καντούρη

Την παρέμβαση της εισαγγελέα Κοζάνης προκάλεσαν οι αναφορές για εσφαλμένη καταγραφή κρουσμάτων του κορωνοϊού στην περιοχή, τόσο το διήμερο 11 και 12 Ιανουαρίου, όσο και τον περασμένο Νοέμβριο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες στοιχεία του περασμένου Νοεμβρίου καταχωρήθηκαν στους τωρινούς αριθμούς, με συνέπεια να οδηγηθούν οι αρμόδιοι στη λήψη έκτακτων μέτρων, την ώρα που η Κοζάνη βρίσκεται εδώ και μήνες σε ιδιαίτερα αυστηρό lockdown.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης Ευθυμία Τσιράκογλου παρήγγειλε στην αστυνομία να διενεργήσει κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να ελεγχθεί εάν ισχύουν τα καταγγελλόμενα. Η έρευνα στρέφεται αρχικά αν στην περίπτωση που έγινε καθυστερημένη ή εσφαλμένη καταχώρηση αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού, κατά πόσο εξέθεσε σε κίνδυνο την τοπική κοινωνία. Ακόμη η εισαγγελέας ζήτησε να ερευνηθεί εάν λόγω αυτών των αριθμών που καταχωρήθηκαν λήφθηκαν αντίστοιχα επιπλέον μέτρα σε βάρος των πολιτών, χωρίς να δικαιολογείται κάτι τέτοιο.

Η εισαγγελέας εξετάζει εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου μέσω της παράλειψης οφειλόμενης βοήθειας και άλλα αδικήματα που σχετίζονται με την τήρηση των μέτρων και ενδεχομένως να προκύψουν στην εξέλιξη της έρευνας εάν επιβεβαιωθούν τα καταγγελλόμενα.

Μήνυση για την ετεροχρονισμένη καταγραφή κατέθεσε σήμερα και ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος όπως είπε προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να διερευνήσει την υπόθεση «επειδή δεν είμαστε ούτε υγειονομικοί, ούτε ντεντέκτιβ για να ξέρουμε», όπως ακριβώς είπε έξω από το δικαστικό μέγαρο Κοζάνης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.