, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κοζάνη: 397 ενεργά κρούσματα κορονοϊού σε όλο το νομό

Έκκληση και ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της Κοζάνης, όπως και στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, για πιστή τήρηση των μέτρων, απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
«Στην περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης υπάρχουν αυτή τη στιγμή 397 ενεργά κρούσματα με 81 νοσηλευόμενους και με μέσο όρο ηλικίας τα 53,26 έτη», τόνισε συγκεκριμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και συνέχισε με τη συγκεκριμένη κατανομή των κρουσμάτων. «Από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων προέκυψαν 816 στενές επαφές υψηλού κινδύνου, οι οποίες τελούν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Από τα 397 κρούσματα, 199 βρίσκονται στον δήμο Κοζάνης, 134 στον δήμο Εορδαίας, 43 στον δήμο Βοΐου, 15 στον δήμο Σερβίων και 6 στον δήμο Βελβεντού».
«Το γεγονός ότι το 73,2% των ενεργών κρουσμάτων και στενών επαφών συνδέονται με μετακινήσεις και επισκέψεις σε περισσότερο από έναν όμηρο δήμο μέσα στην ίδια περιφερειακή ενότητα, μας αναγκάζει να θέσουμε περιοριστικούς όρους σε όλη την περιοχή» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.
Σε ο,τι αφορά την εικόνα που παρουσιάζει η Δυτική Αττική, ανέφερε πως στον δήμο Ασπροπύργου υπάρχουν 166 ενεργά κρούσματα, με 28 να νοσηλεύονται, ενώ από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 285 στενές επαφές. Στον δήμο Ελευσίνας τα ενεργά κρούσματα είναι 65, με 12 να νοσηλεύονται και οι στενές επαφές να ανέρχονται σε 162. Στον δήμο Μάνδρας τα ενεργά κρούσματα ήταν σήμερα 30, 80 νοσηλεύονται και στενές επαφές τους 91. Σημείωσε πως ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 41,55 έτη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.