, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κορδελιό- Εύοσμος: Εκστρατεία αλληλλεγύης για το παιδικό χωριό του Φιλύρου

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και προσωπικά του Δημάρχου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού, στην επείγουσα έκκληση βοήθειας του «Ελληνικού Παιδικού  Χωριού» για τις  οριακές καταστάσεις ένδειας ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής και θέρμανσης  που επικρατούν στα 8 σπίτια, όπου διαμένουν τα 38 ανήλικα αρφανά- κακοποιημένα – εγκαταλελειμμένα  παιδιά.
Με απόφαση Δημάρχου από την προσεχή Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου- και κάθε μέρα έως και την Παρασκευή 18/12  – ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας- ΚΕΠ και σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, την ΔΗΚΕΚΕ, τον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος και το Ράδιο Έναντι ξεκινά εκστρατεία  συγκέντρωσης τροφίμων – ειδών πρώτης ανάγκης, και καλεί όλους τους δημότες σε μια συστράτευση  στήριξης και αλληλεγγύης προς το  «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ»
προκειμένου  να συνεχίσει ως « ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» να προστατεύει, να μεγαλώνει και να ανατρέφει παιδιά – αθώα θύματα- της κοινωνίας μας, προσφέροντας τους  αγάπη,  ασφάλεια – σπίτι- και  οικογενειακή θαλπωρή.
«Στεκόμαστε με ευλάβεια απέναντι στα παιδιά, τις ανάγκες και τα δικαιώματα  τους. Διανύουμε μία πρωτόγνωρα δύσκολη περίοδο και για να τα καταφέρουμε πρέπει να παραμείνουμε αλληλέγγυοι. Καλώ όλους τους Δημότες να συνεισφέρουν από το υστέρημα τους και μαζί με το Δήμο να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας τη συνέχιση της λειτουργίας του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο και του σπουδαίου έργου που επιτελεί» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.
Σε επικοινωνία που είχε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και ΚΕΠ κ. Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου  με την Αντιπρόεδρο του Σωματείου «Ελληνικό Παιδικό  Χωριό» κ. Βέτα Παράσχου, ενημερώθηκε ότι  λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, της απαγόρευσης της λειτουργίας της Εκκλησίας και των εκδηλώσεων του Σωματείου, δράσεις οι οποίες ήταν πηγή εσόδων για την δομή,   το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», υφίσταται -για πρώτη φορά – από το 1988  – την μεγαλύτερη  μείωση από δωρεές, χορηγίες και  προσφορές σε τρόφιμα. Καθοριστική όμως  για την περαιτέρω λειτουργία του, είναι  η μεγάλη μείωση της ετήσιας Κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει η δομή, με αποτέλεσμα  να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί με σεβασμό και αξιοπρέπεια στις ανάγκες των 38 ανήλικων παιδιών που «μεγαλώνουν»  στα 8 σπίτια του.
«Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βορείου Ελλάδος γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα μεγάλα προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας, των ανέργων οικογενειών μας και των ευπαθών ομάδων μας και συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στον αγώνα της διοίκησης μας, προκειμένου να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους συνδημότες μας. Επειδή όμως όσο μεγάλα κι αν είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας από μας, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα έχουν πολύ μεγαλύτερα από δικά μας, επιβάλλεται ηθικά, ανθρώπινα και αλληλέγγυα όταν αυτά τα προβλήματα αφορούν ορφανά και ανήλικα παιδιά να δίνουμε πάντα άμεση προτεραιότητα στην επίλυση τους» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και ΚΕΠ κ. Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου, καλώντας όλους τους συνδημότες μας να προσφέρουν για άλλη μια φορά από το περίσσευμα της αγάπης τους, -και ειδικά -τώρα – εν όψει των Χριστουγέννων, ότι μπορούν στα παιδιά του Ελληνικού Παιδικού Χωριού, ακόμη και μια σοκολάτα, τονίζοντας ότι «Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ»!
              ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ»
Φίλες και Φίλοι, καινούργιοι και παλιοί, μέλη και συμπαραστάτες μας,
ζητάμε την υποστήριξη και την βοήθεια σας, στην πιο δύσκολη οικονομική κρίση που βιώνει το Σωματείο μας.  Με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των παιδιών που φιλοξενούμε και την αξιοπρεπή διαβίωση τους στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με αίσθημα ευθύνης, για πρώτη φορά στα 32 χρόνια ζωής του Σωματείου μας βρίσκεται στην άκρως δυσχερή θέση να απευθύνει ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ. Με πόνο ψυχής, το Σωματείο μας ανακοινώνει ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες έφτασε στο έσχατο σημείο να απειλείται άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας του με κίνδυνο την επ’ αόριστον αναστολή των υπηρεσιών του.   «ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ….ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ….ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ».

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Από ΔΕΥΤΕΡΑ 7.12.2020 έως 18.12.2020
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ
Καθημερινά   από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 11.00 έως τη 1.00, και από τις 5.00 έως τις 7.00 στο φουαγιέ του ΠολιτιστικούΚέντρου Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57)
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
Καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 2.30μμ  στο Δ.Ε.ΠΑ.Ν ( Δημοτικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας ( Α. Παπαδιαμάντη – Α. Κατσαντώνη)
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
πέλλετ καύσιμο θέρμανσης
φάρμακα- αντιπυρετικά, αντιβηχικά, αποσυμφορητικά, θερμόμετρα
λοσιόν για πρόληψη και αντιμετώπιση ψείρας
κάλτσες νο 39-45
εισιτήρια ΟΑΣΘ 2 διαδρομών ολόκληρα και μειωμένα
κοριτσίστικα εσώρουχα έως και L , καλσόν λευκό και εκρού
αθλητικές φόρμες
παιδικές και εφηβικές πιζάμες
οικιακές συσκευές , σκούπες, τοστιέρες, σίδερα, πιστολάκια, multi
φακέλους Α4, blanco, τετράδια, σπιράλ, διαφάνειες, μαρκαδόροι για πίνακα
Οι ηλικίες παιδιών είναι 3 – 23 ετών για ρουχισμό, παπούτσια κλπ
 
ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ
τυρί
κασέρι
ρύζι κίτρινο
ρύζι καρολίνα
σαλάμι
βιταμ
ζάχαρη
σάλτσα
κακάο
κακάο για το γάλα
ξηρή μαγιά
μπεικιν παουντερ
καστερ παουντερ
κορν φλαουρ
πιπέρι
ρίγανη
κετσαπ
μουστάρδα
μαγιονέζα
φαριναπ αλεύρι
ξύδι
ελαιόλαδο
μακαρόνια για παστιτσιο
μπισκότα γεμιστά
μερεντα
χυμοί
βανίλιες για γλυκά
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ
σκούπες
σφουγγαρίστρες
σκουπόξυλα
ζιφ
βιακαλ
σακούλες απορριμμάτων
σακούλες για καλαθάκια
σακούλες πολυμπαγκ
μανταλάκια
αλουμινόχαρτο
αντικολλητικό χαρτί
εντομοκτόνο
χλωρίνη παχύρεστη
μαλακτικό ρούχων
αποσμητικό σπει
απολυμαντικά
 
Λογαριασμοί για οικονομική ενίσχυση Παιδικού Χωριού:
ΛΟΓ.ΤΡΑΠ. ΕΘΝΙΚΗ: GR1501102120000021229604190
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR78 0172 2380 0052 3800 3332 696
EUROBANK: GR7802602320000520100436403
ALPHA BANK: GR8101407010701002101162926
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.