, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κορωνοϊός: Μαθητές 10 ελληνικών σχολείων βρίσκονται στην Ιταλία – Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές

Κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, λόγω του κορωνοϊού.
Η κ. Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας». Σχετικές εγκύκλιοι θα σταλούν σε όλες τις δομές εκπαίδευσης.
 
Να σημειωθεί ότι στην Ιταλία οι νεκροί από τον κορωνοϊό ανέρχονται στου τρεις.
 
Την ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό 10 ελληνικά σχολεία βρίσκονται εκδρομή στην Ιταλία.
Συγκεκριμένα τα οχτώ είναι στην κεντρική και νότια Ιταλία, όμως τα δύο βρίσκονται στο Μιλάνο το οποίο είναι κοντά στις περιοχές οι οποίες έχουν τεθεί σε καραντίνα από την κυβέρνηση. Να σημειώσουμε ότι στη γειτονική χώρα υπάρχει ξαφνική έξαρση του κορωνοϊού, καθώς μέχρι στιγμής έχουν φύγει από τη ζωή τρεις άνθρωποι που έχουν νοσήσει, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 150.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν θα συνεχίσουν κανονικά τις εκδρομές τους, ή αν θα επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα, ωστόσο η Νίκη Κεραμέως αποφάσισε την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών.
 
 
φωτο αρχείου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.