, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κορονοϊός: Έρχονται αλλαγές στις λαϊκές αγορές – Τι θα ισχύσει

Μια δεύτερη λαϊκή αγορά θα δημιουργηθεί κοντά σε κάθε λαϊκή αγορά που λειτουργούσε έως χθες στην Αττική, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κάθε λαϊκή αγορά «σπάει» στα δύο και δημιουργείται μια δεύτερη σε δρόμο σχετικά κοντά σε εκείνον που παραδοσιακά πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά σε κάθε συνοικία. Σκοπός είναι να αποτραπεί ο συγχρωτισμός πολιτών.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, δεδομένων των μέτρων για αραίωση των πάγκων, «και θα μπορούν περισσότεροι παραγωγοί να δουλέψουν και θα υπάρξει μείωση του αριθμού των καταναλωτών που θα βρίσκονται σε κάθε λαϊκή αγορά», συγκριτικά με την λειτουργία μόνο μίας λαϊκής.

«Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. Θέλουμε να δουλεύουν οι λαϊκές, αλλά πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Σε όποια λαϊκή αγορά δεν τηρούνται τα μέτρα, η λαϊκή θα κλείνει για ένα διάστημα 10-15 ημερών», συνέχισε ο ίδιος ενώ σχετικά με τις τιμές των προϊόντων και ιδιαίτερα των πορτοκαλιών, ο υφυπουργός είπε ότι αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με το νόμο της αγοράς και της ζήτησης.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.