, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κορονοϊός: 82 νέα κρούσματα, 1314 συνολικά – 49 νεκροί

Συνολικά 1.314 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 49, καθώς την Τρίτη καταγράφηκε ο θάνατος ακόμη επτά ασθενών.
Σύμφωνα με τον ίδιο καταγράφηκαν 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο.
Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (82 επιπλέον από χθες), 85 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στη χρήση των μασκών, αναφέροντας πως ο ΠΟΥ εξέδωσε οδηγία με την οποία σημειώνει πως δεν είναι απαραίτητη η χρήση τους στην καθημερινότητα, εκτός και αν κάποιος είναι ασθενής ή φροντίζουμε κάποιον που νοσεί.
Επιπλεόν, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και στη νέα μελέτη του Imperial College, σύμφωνα με την οποία τα κλειστά σύνορα, η απαγόρευση κοινωνικών συναθροίσεων και οι αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία, έχουν συμβάλει στο να σωθούν 59.000 ζωές

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.