, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κορωνοϊός: Δέκα κρούσματα σε δημοτικό βρεφοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης καθώς εντοπίστηκαν 10 κρούσματα κορωνοϊού σε βρεφοκομείο της πόλης.
Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από τον ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν έξι εργαζόμενοι και τέσσερα παιδιά. Όλοι τους είναι ασυμπτωματικοί.
Όπως αναφέρει η πρόεδρος του ιδρύματος, Ιωάννα Σπανού, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά τις οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ.
«Τα παιδιά που εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξεχωριστό χώρο του δημοτικού βρεφοκομείου, ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση. Η ιχνηλάτηση και η διενέργεια επαναληπτικών και συμπληρωματικών τεστ θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ. Το δημοτικό βρεφοκομείο, όπου από τον περασμένο Μάρτιο εφαρμόζονται με αυστηρότητα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και προστασίας, θα συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του», σημειώνει η κ. Σπανού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.