, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε και στη Θεσσαλονίκη μεταλλαγμένο κρούσμα

Περισσότερα από τρία μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στην Βόρεια Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Πτολεμαΐδα και Χαλκιδική.

Τρία επιβεβαιωμένα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού εντόπισε το εργαστήριο αναφοράς του ΑΠΘ στη Βόρεια Ελλάδα. Πλέον τα μεταλλαγμένα στελέχη είναι τουλάχιστον 62 σε όλη την χώρα και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι τα περιστατικά δεν εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή, οι επιστήμονες εικάζουν ότι υπάρχει διασπορά στη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο newsit.gr η Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αναφοράς Βορείου Ελλάδος, Άννα Παπά – Κονιδάρη για τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα:

«Είναι ταυτοποιημένα τρία περιστατικά από το μεταλλαγμένο Βρετανικό στέλεχος. Λίγα δείγματα εξετάσαμε μέχρι τώρα. Το γεγονός είναι ότι ήταν σε διαφορετικές περιοχές, σημαίνει ότι δεν είναι κάτι σπάνιο. Δεν είναι στη Θεσσαλονίκη. Εμείς εξετάζουμε μόνο αυτά που έρχονται σε μας, όχι τα δείγματα των νοσοκομείων. Υπάρχει παντού πιστεύω», τονίζει η Καθηγήτρια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλα αποτελέσματα από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΒΕΑΑ), τα οποία θα ανακοινωθούν συνολικά στο τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.