, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κρέσπο: Η καλύτερη απόφαση της καριέρας μου να έρθω στον ΠΑΟΚ- Αισθανόμασταν σαν ένα με τον Βαρέλα

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, μίλησε για την κατάκτηση του νταμπλ με τον Δικέφαλο και τα τρία χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, αλλά και την αποχώρηση του Φερνάντο Βαρέλα και την προοπτική για συμμετοχή στον Champions League.

Αναλυτικά τα όσα είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Sportime”:
«Δεν ήταν εύκολη απόφαση αυτή που πήρα πριν τρία χρόνια για να έρθω στον ΠΑΟΚ. Τελικά αποδείχθηκε η καλύτερη που έχω πάρει στην καριέρα μου»
Για το ποια στιγμή δεν θα ξεχάσει:
«Η στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ σε αυτά τα 3 χρόνια καριέρας μου στον ΠΑΟΚ είναι η φιέστα που έγινε σ την Τούμπα για το πρωτάθλημα. Ήταν απίστευτη. Καταλάβαμε όλοι μας εκείνη την ημέρα πόσο σημαντικό ήταν για το κλαμπ και τους φιλάθλους του να κατακτήσει τον τίτλο ο ΠΑΟΚ μετά από τόσα χρόνια».
Πως όμως περιγράφει ο Κρέσπο τη ζωή του στον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη:
«Ήρεμη, παθιασμένη, όμορφη και διασκεδαστική. Ζω εγώ και η οικογένεια μου κάθε γωνιά της πόλης, κάθε στιγμή της».
Τι σου φάνηκε περίεργο όταν ήρθες, τι σου άρεσε στην πόλη και τι όχι;
«Αυτό που μου φάνηκε πιο περίεργο απ’ όλα όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη, ήταν να βλέπεις όλους τους ανθρώπους να προχωρούν στους δρόμους με έναν καφέ στα χέρια. Το καλύτερο πράγμα για μένα στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη είναι ο καιρός και το φαγητό που έχουν ομοιότητες με την Ισπανία. Το χειρότερο είναι η κίνηση στους δρόμους! Χωρίς… κανόνες».
Για το τι θα έλεγε σε έναν συμπατριώτη του αν τον ρωτούσε για τον ΠΑΟΚ;
«Με έχουν ήδη ρωτήσει Ισπανοί ποδοσφαιριστές για τον ΠΑΟΚ και την πόλη. Τους έχω πει είναι κάτι ξεχωριστό να παίζεις για τον ΠΑΟΚ. Πολλά συναισθήματα, πάθος και υπάρχει η πιθανότητα να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για το κλαμπ. Κάτι που κάναμε τελικά…».
Ο Κρέσπο ζει εκπληκτικές στιγμές με την ομάδα του μετά από αυτήν την πρωτιά στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο ίδιος αναφέρει ότι οι νίκες που χάρηκε περισσότερο ήταν άλλες.
«Η κατάκτηση του 1ου και του 2ου Κυπέλλου ήταν για μένα οι πιο χαρούμενες στιγμές στον ΠΑΟΚ. Το 1ο γιατί ήταν η πρώτη επιτυχία της ομάδας μετά από πολλά χρόνια και το περσινό Κύπελλο, επειδή νικήσαμε την ΑΕΚ στον τελικό, μετά τα απ’ όσα είχαν συμβεί. Φυσικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν κάτι υπέροχο, αλλά το γνωρίζαμε και το καταλάβαμε μέσα στη σεζόν και πριν το εξασφαλίσουμε μαθηματικά πως ήμασταν οι καλύτεροι και θα βγαίναμε σίγουρα πρώτοι».
Ποιο ήταν το δυσκολότερο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσει αυτός και οι συμπαίκτες του ώστε να έρθει αυτή η κατάκτηση του πρωταθλήματος;
Το πιο δύσκολο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουμε ήταν οι τραυματισμοί και κάποιες ειδικές περιπτώσεις που συνέβησαν σε κάθε παίκτη ξεχωριστά αυτή τη χρονιά που ήταν πολύ δύσκολη για εμάς. Καταστάσεις που ο κόσμος δεν γνωρίζει. Ωστόσο καταφέραμε όλοι μαζί ενωμένοι οι ποδοσφαιριστές να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις κυρίως χάρη στην αυτοπεποίθηση και την πίστη στον εαυτό μας και σε όλη την ομάδα».
Για την αποχώρηση του «άλλου του μισού» (Βαρέλα) στο γήπεδο:
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην αποχωρούν οι παίκτες για να κρατιέται η ισορροπία στην ομάδα. Αλλά καταλαβαίνω πως στο ποδόσφαιρο, οι παίκτες φεύγουν και έρχονται. Στο τέλος πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η ομάδα. Το κλειδί μεταξύ μας, ήταν ότι παίξαμε πολλούς αγώνες και… μεγαλώσαμε μαζί ως ποδοσφαιριστές. Αισθανόμασταν σαν ένα με τον Βαρέλα μέσα στο γήπεδο».
Ο Κρέσπο που έχει μία συμμετοχή στο Τσαμπιονς Λιγκ το 2007 στο ματς Σεβίλλη-Άρσεναλ (3-1) δήλωσε:
«Αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν είναι έτοιμη για να προκριθεί στους ομίλους. Έχουμε πολλούς τραυματισμούς σημαντικών παιτκών ενώ αρκετοί θα αποχωρήσουν. Για να παίξεις στο Τσιαμπιονς Λιγκ χρειάζεται μία φανταστική ομάδα με εμπειρία, χαρακτήρα και ποιότητα. Πρέπει λοιπόν τώρα να κάνει η διοίκηση… καλή δουλειά (χαμόγελα). Θα είναι κάτι πανέμορφο για μένα να παίξω στους ομίλους του Τσιαμπιονς Λιγκ. Το περιμένω εδώ και πολλά χρόνια…».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.