, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κρίσιμα ραντεβού για Τσακαλώτο – Χουλιαράκη με το «βλέμμα» στη συμφωνία

EPA/JULIEN WARNAND

Νέο κύκλο πολύ σημαντικών επαφών θα έχουν σήμερα στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς έχουν προγραμματισμένα τρία πολύ σημαντικά ραντεβού στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.
Οι δύο Ελληνες αξιωματούχοι έχει προγραμματιστεί να συναντηθούν με εκπρόσωπο της κυβέρνησης Τραμπ -τον βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Άντι Μπόκολ – τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιέρ Μοσκοβισί και τέλος θα έχουν μία δεύτερη συνάντηση με τον Πολ Τόμσεν, από την πλευρά του ΔΝΤ.
Πηγές του ΥΠΟΙΚ, μετά τις χθεσίνές συναντήσεις με Κριστίν Λαγκάρντ, Πολ Τόμσεν και Βόλφαγκαν Σόιμπλε – και την ανεκδίηγητη τοποθέτησή του ότι οι θεσμοί δεν επέστρεψαν λόγω… Ελληνικού Πάσχα –  ανέφεραν ότι το τρίπτυχο από τις επαφές Τσακαλώτου συνοψίζεται ως εξής: Βούληση από όλες τις πλευρές για συμφωνία ως το τέλος Μαΐου, επιστροφή των θεσμών την ερχόμενη Τρίτη, σφιχτό χρονοδιάγραμμα εργασιών με συγκεκριμένους στόχους.
Αναλυτικά και μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, οι ίδιοι κύκλοι έκαναν λόγο για θετικό και εποικοδομητικό κλίμα. Και ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός ότι διαφαίνεται από όλες τις πλευρές η βούληση για ολοκλήρωση της συμφωνίας ως το τέλος Μαΐου.
Επιπλέον επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών την ερχόμενη Τρίτη με σφιχτό μάλιστα, χρονοδιάγραμμα εργασιών.
Αυτές περιλαμβάνουν τη σύνθεση του MEFP (Memorandum of Economic and Financial Policies), την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και ταυτόχρονα τη συζήτηση για το χρέος.imerisia.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.