, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Βουλή, στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου

Σήμερα στην Βουλή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής προς τιμή του Μανώλη Γλέζου που «έφυγε» εχθές από την ζωή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.
«Είναι σημαντική η απώλεια του Μανώλη Γλέζου για την πολιτική ζωή του τόπου. Εκπροσώπησε με αξιοπρεπή και αξιόλογο τρόπο, μέσα από τα έδρανα της Βουλής τον ελληνικό λαό», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Βασίλης Οικονόμου της Νέας Δημοκρατίας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς ανέφερε ότι «Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε ένας μεγάλος Έλληνας, αφιέρωσε τη ζωή του στη δημοκρατία, την ελευθερία και τους αγώνες ενάντια στον φασισμό και έστειλε μήνυμα, πολλές δεκαετίες πριν, ότι το ναζιστικό σύμβολο, σε αυτή τη χώρα, θα είναι πάντα σκισμένο, ταπεινωμένο και πεταμένο στον κάλαθο της ιστορίας».
«Τιμούμε τον αείμνηστο Μανώλη Γλέζο. Ως σύμβολο αντίστασης, μας δίδαξε με την εντιμότητα και την αγωνιστικότητά του. Είναι παράδειγμα τρανό για τις μελλοντικές γενιές», ανέφερε ο Ανδρέας Πουλάς από το ΚΙΝΑΛ.
«Για τον θάνατο του αγωνιστή της αντίστασης Μανώλη Γλέζου εκφράζουμε και από αυτό το βήμα τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του», δήλωσε ο Γιώργος Λαμπρούλης του ΚΚΕ.
«Η απώλεια του Μανώλη Γλέζου είναι τεράστια για τη χώρα μας. Ήταν ένας μεγάλος αγωνιστής που ποτέ δεν γονάτισε, ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι, ποτέ δεν υπάκουσε αλλά πάλεψε μέχρι τέλους για το λαό μας», ανέφερε η Φωτεινή Μπακαδήμα ΤΟΥ ΜέΡΑ25.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τον χαρακτήρισε ως «Πραγματικό πατριώτη» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.