, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού βιντεοσκοπούν επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Βίντεο με επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού κατέγραψαν με χαρακτηριστική άνεση άλλοι κρατούμενοι, οι οποίοι περιγελούσαν τις ενέργειες των ενστόλων.
Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα» αποκαλύπτει ένα ακόμη ντοκουμέντο για την κατάσταση χάους και διάλυσης που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
Μετά την παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο με εν ψυχρώ δολοφονίες στο Κορυδαλλό, τα κελιά σουίτες, τις «σέλφι» στα γραφεία των σωφρονιστικών υπαλλήλων κλπ παρουσιάζεται ένα ακόμη δείγμα της διάλυσης στις φυλακές της χώρας.
Η βιντεοσκόπηση μέσα από τα κελιά έγινε με τα κινητά τηλέφωνά τους που εξακολουθούν και κατέχουν με χαρακτηριστική ευκολία εντός των φυλακών. Παρότι, υποτίθεται, ότι τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχουν «εξαντλητικοί έλεγχοι για να περιορισθούν τα κρούσματα ανομίας», σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Χωρίς μάλιστα κανείς να αντιληφθεί ότι οι κρατούμενοι βιντεοσκοπούσαν τους αστυνομικούς σε έναν χώρο που υποτίθεται ότι ήταν αποκλεισμένος για να διευκολυνθεί η επέμβαση των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο βίντεο ακούγονται οι κρατούμενοι με τις …κάμερες, να γελούν με τις κινήσεις των ενστόλων αλλά και τα «παθήματα» των συγκρατουμένων τους που υφίστανται τον έλεγχο.
Συμπληρώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνονται -κάθε εβδομάδα- 3-4 αιματηρές επιθέσεις ή αποδράσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.
Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης , σε πρόσφατη δικαστική έρευνα για επεισόδια στις φυλακές έδωσαν ευνοϊκές καταθέσεις για κρατουμένους και αναφέρθηκαν σε συμβάντα «περιορισμένης έκτασης».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.