, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κρι Κρι: Στο 50% ο πήχης των εξαγωγών και νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ

Με αλματώδη ρυθμό συνεχίζεται η εξαγωγική δραστηριότητα της  γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι, παρουσιάζοντας στο σύνολό της ανάπτυξη 47,5% κατά το α’ τρίμηνο του 2018, ενώ η εταιρία προγραμματίζει νέες επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία.

Για το 2017 οι εξαγωγές αντιπροσώπευαν το 32,4% (24,5 εκατ. ευρώ) του τζίρου της εταιρείας με το 88% των εξαγωγών να αφορά το γιαούρτι και το 12% παγωτό. Στόχος της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας είναι σε λίγα χρόνια οι εξαγωγές της να αντιπροσωπεύουν το 50% του κύκλου εργασιών της!

Σήμερα, σύμφωνα με τη την εταιρία, η «αιχμή του δόρατος» για την Κρι Κρι στο εξωτερικό είναι «το αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι, λόγω των πλεονεκτημάτων του σε σχέση με τα υπόλοιπα γιαούρτια, καθώς, είναι πιο πλούσιο και κρεμώδες και είναι πηγή πρωτεΐνης». Επίσης, πρόσφατα –στη διεθνή έκθεση PLMA, στο Άμστερνταμ- τις εντυπώσεις «έκλεψε» και το νέο καινοτόμο παγωτό της Κρι Κρι με ενεργό φυτικό άνθρακα και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, το Rodeo Black Cookies. To καινοτόμο παγωτό, ένα μόλις μήνα μετά την επίσημη κυκλοφορία του, είναι ήδη διαθέσιμο σε Κύπρο, Αλβανία και Σκόπια.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, η Κρι Κρι στηρίζει την επιτυχημένη και συνεχώς ανοδική πορεία της σε επενδύσεις που επικεντρώνονται σε τέσσερα πεδία:

  1. Κάλυψη της παραγωγής και εκσυγχρονισμός γραμμών παραγωγής, μιας και η ανάπτυξη των όγκων παραγωγής όλων των προϊόντων τα τελευταία χρόνια βαίνει με διψήφια νούμερα.
  2. Αύξηση των κτιριακών εγκαταστάσεων για στέγαση νέων μηχανών, αποθηκών κ.λπ.
  3. Επένδυση σε έρευνα, ανθρώπινο δυναμικό και εργαστήρια, με στόχο την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων, σύμφωνα με τις διεθνείς σύγχρονες διατροφικές τάσεις, συνδυασμένες πάντα και με την γευστική παλέτα του Έλληνα καταναλωτή.
  4. Προστασία του περιβάλλοντος, με επεξεργασία υγρών αποβλήτων, ιδρύοντας μονάδα βιοαερίου με συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για ολική ανακύκλωση.

Οι επενδύσεις

Το επενδυτικό πρόγραμμα της πενταετίας 2014-2018  υπολογίζεται ότι έχει ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ. Μόνο το 2017 οι επενδύσεις υπερέβησαν τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις που τρέχουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2019, αγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα προγραμματίζονται επενδυτικά προγράμματα για την τριετία 2019 -2021, που προϋπολογίζονται γύρω στα 10 εκατ. ευρώ.

Η Κρι Κρι έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια και σε ένα ισχυρό επικοινωνιακό πλάνο, παράλληλα με την αύξηση των σημείων διανομής -τα οποία αγγίζουν πλέον τα 15.000 πανελλαδικώς, καθώς και σε δυναμικά λανσαρίσματα νέων, καινοτόμων προϊόντων στην κατηγορία  του παγωτού.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.