, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Κρουαζιέρα» από τους Τούρκους

Η κυβέρνηση παραχώρησε την κερδοφόρα και υψίστης εθνικής σημασίας ακτοπλοϊκή γραμμή Λαύριο-Σμύρνη (Τσεσμε), που αποτελεί ταυτόχρονα και τη θαλάσσια γέφυρα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, σε Τούρκο επιχειρηματία!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Είναι αποτέλεσμα και της συνεργασίας Τσίπρα – Ερντογάν σε πολιτικό επίπεδο», γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες, που πανηγυρίζουν γιατί σε καθημερινή βάση η τουρκική σημαία θα κυματίζει στο Αιγαίο.

Η γραμμή αυτή, που θεωρείται ιδιαίτερα εμπορική, αφού μέσω των πλοίων διακινούνται δεκάδες φορτηγά, νταλίκες, ψυγεία και ιδιωτικά αυτοκίνητα μειώνοντας τον χρόνο και την ταλαιπωρία στο ταξίδι μέχρι την Αθήνα, ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή από πολλούς Έλληνες πλοιοκτήτες που έχουν και τα κατάλληλα βαπόρια να δρομολογήσουν.

Ωστόσο κατακυρώθηκε στον Τούρκο επιχειρηματία Μπουλέντ Ιπέκ, η εταιρεία του οποίου έχει το όνομα… «Aegean Sea Ways»!

Ο Ιπέκ είναι εκλεκτός του καθεστώτος Ερντογάν, έχει σπουδάσει στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών και δραστηριοποιείται σε πολλές ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Παραμένει άγνωστο πώς απέκτησε τα δικαιώματα της σύνδεσης με απευθείας ανάθεση, αφού δεν έγινε κανένας διαγωνισμός ούτε οι διεργασίες πριν από τη συμφωνία είχαν γίνει γνωστές στους ναυτιλιακούς κύκλους του Πειραιά.

Η αποκάλυψη ότι η έναρξη της νέας γραμμής αρχίζει στις 2 Ιουνίου έχει προκαλέσει «φουρτούνες» στο λιμάνι και έντονη δυσαρέσκεια στους Έλληνες εφοπλιστές, που, ενώ έχουν στηρίξει την κυβέρνηση, διαπιστώνουν ότι τα συμφέροντά τους βλάπτονται και βρίσκονται μπροστά σε τετελεσμένα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας βρίσκονται αιτήσεις και προτάσεις από εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που έχουν προτείνει εδώ και αρκετό καιρό να ανοίξουν τη γραμμή Λαύριο-Τσεσμε, χωρίς ποτέ ωστόσο να πάρουν ποτέ απάντηση.

Η σύνδεση θα είναι καθημερινή και η διάρκεια της διαδρομής θα είναι 7 ώρες. Στόχος των Τούρκων είναι να είναι ενεργή όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο αλλά το σύνολο του χρόνου.

Σε αυτό θα συμβάλει ότι, πέρα από το τουριστικό κομμάτι, στόχος είναι η χρήση της γραμμής για τη μεταφορά φορτηγών TIR από τη βιομηχανική ενδοχώρα της Τουρκίας στο Λαύριο.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, σε επίπεδο logistic πρόκειται για μια πιο οικονομική και μία πιο σύντομη διαδρομή, καθώς αποφεύγεται ο «κύκλος» μέσω Κωνσταντινούπολης και Θράκης αλλά και οι διαδικασίες στο επιβαρυμένο τελωνείο στον Έβρο.

Προοπτικη είναι να μειωθεί κόστος και χρόνος στη διακίνηση αγαθών από και προς της Ευρώπη μέσω της γραμμής Τσεσμέ-Λαύριο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.