, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κρούσματα κορωνοϊού σε ηλικιωμένους και εργαζόμενους στο γηροκομείο Καβάλας – Η ανακοίνωση

Δεν τα κατάφερε ο ένας από τους τρεις ηλικιωμένους που μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, κατόπιν εντοπισμού τουλάχιστον 30 κρουσμάτων κορωνοϊού στο «Προκόπειο» Γηροκομείο της Καβάλας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το kavalanews.gr ο άτυχος άνδρας ήταν 86 ετών και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα.
Ο εντοπισμός των δεκάδων κρουσμάτων έγινε μετά από rapid τεστ κορωνοϊού που διενήργησε ο ΕΟΔΥ στο γηροκομείο, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι φορείς είναι τρόφιμοι.
Οι υπόλοιποι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Άγνωστο, πάντως, παραμένει μέχρι στιγμής το πώς μεταδόθηκε ο κορωνοϊός στο γηροκομείο, αφού οι επισκέψεις έχουν σταματήσει εδώ και μήνες, ενώ ανησυχία επικρατεί στους συγγενείς που δεν έχουν ακόμη ενημέρωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Σίλας» (ΝΠΙΔ) της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση τονίζοντας ότι: «Απόλυτη προτεραιότητα της Διοίκησης του Ιδρύματος είναι η προστασία της υγείας των τροφίμων και των εργαζομένων, αλλά και των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ τονίζεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μικρός», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αναλυτικά:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μονάδος Φροντίδος Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ» (ΝΠΙΔ) της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, γνωστοποιεί ότι, ὀπως σε πολλούς Φορείς Υγείας και Προνοίας στη χώρα μας κατά την περίοδο αυτή, ἐτσι και στη Μονάδα μας έχει εντοπισθεί το τελευταίο διάστημα μικρὀς αριθμός θετικών κρουσμάτων του κορωνοϊού σε περιθαλπομένους και εργαζομένους του Ιδρύματος. Με την πρωτοβουλία και την απόλυτη ευθύνη του ΔΣ του Ιδρύματος εδώ και μήνες γίνονται συνεχώς οι απαραίτητες υπεύθυνες ενέργειες για την προφύλαξη της υγείας των τροφίμων και των εργαζομένων. Τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι ήπια και αντιμετωπίζονται υπεύθυνα από τους αρμοδίους σύμφωνα με τις υποδείξεις τοῦ ΕΟΔΥ, της Διευθύνσεως Δημοσίας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητος Καβάλας και της Ιατρού του Ιδρύματος.
Απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας όλων των τροφίμων και των εργαζομένων του Εκκλησιαστικού Ιδρύματός μας, ὀπως επίσης και των προσωπικών δεδομένων τους και προς τούτο καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ευθύνης και ευαισθησίας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.