, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κρύβεται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών ο Π. Καμμένος

Πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τα «πολιτικά φουστάνια» του ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται κατά την πάγια τακτική του ο Πάνος Καμμένος στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του, ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης, για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο Πάνος Καμμένος με επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ζητεί να μετατραπεί η δικογραφία στην μήνυση για συκοφαντική δυσφήμισης να μην έρθει με το αίτημα για άρση ασυλίας αλλά με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Ουσιαστικά ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία, υποστηρίζοντας ότι τα «καταγγελλόμενα» τελέστηκαν την περίοδο που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, για να ισχύσουν όσα ζητάει, πρέπει το αδίκημα να έχει σχέση με τα υπουργικά καθήκοντα κάτι που αναφέρει και ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι τα «καταγγελλόμενα» τελέστηκαν την περίοδο που ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καμμένος ζητά να μην αρθεί η ασυλία του. Θυμίζουμε ότι το ίδιο είχε πράξει και σε υπόθεση που είχε με την Ντόρα Μπακογιάννη στο παρελθόν και τότε είχε προκαλέσει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που τον κατηγόρησε ότι κρύβεται αλλά και από την ίδια την πρώην υπουργό.
Θυμηδία προκαλεί όχι μόνο η στάση και οι αιτιολογίες που προβάλλει ο Πάνος Καμμένος αλλά και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βάζει «πλάτη» για ακόμα μία φορά στον άνθρωπο με τον οποίον μοιραζόταν επί 4 και πλέον χρόνια την εξουσία. Ο πρώην υπουργός κρύβεται πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που τόσα χρόνια φώναζε ότι πρέπει να καταργηθεί και που ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία ψήφισαν την κατάργησή του πριν από λίγες εβδομάδες, στην ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επικαλείται το νόμο περί ευθύνης υπουργών για να μην αρθεί η ασυλία του. Σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, οπότε και η πλειοψηφία της Επιτροπής είχε γνωμοδοτήσει κατά της άρσης ασυλίας του, η αντιπολίτευση τον είχε κατηγορήσει ότι κρύβεται πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών και είχε επικρίνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι του έριξαν «σωσίβιο».

Πηγή: Parapolitika.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.