, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους νομούς Ημαθίας και Σερρών λόγω παγετού

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους νομούς Ημαθίας και Σερρών, εξαιτίας της χιονόπτωσης και του παγετού που πλήττουν την Κεντρική Μακεδονία.

Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα του οδικού δικτύου των περιοχών αυτών, ενώ είναι απαραίτητη και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε δρόμους των νομών αυτών.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας:

“Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με νεότερες αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας και Σερρών, εφαρμόζονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα από σήμερα (9 Ιανουαρίου 2019) μέχρι και την ύφεση των δυσμενών καιρικών φαινομένων ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων βάρους άνω των 3,5 τόνων στα παρακάτω οδικά σημεία:

  • στην Εγνατία Οδό από τον κόμβο Βέροιας έως τον κόμβο Πολυμύλου,
  • στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Σερρών – Προμαχώνα από το 33 έως το 95 χιλιόμετρο και
  • σε όλο το εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Επίσης, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας λοιπών οχημάτων χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδά – Σερρών – Προμαχώνα από το 33 έως το 95 χιλιόμετρο.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.