, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κυνικός Τσακαλώτος: Βεβαίως κάναμε πλειστηριασμούς, δεν ήταν πρώτης κατοικίας

Την κυνική παραδοχή ότι οι πλειστηριασμοί βοηθούν την οικονομική ανάπτυξη και τις τράπεζες επανέλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Βουλή εμμένοντας σε παλαιότερες δηλώσεις που είχε κάνει ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά του κ. Χρήστου Σταϊκούρα για το νέο πτωχευτικό είπε «Βεβαίως έγιναν πλειστηριασμοί στην δική μας κυβέρνηση αλλά δεν ήταν πρώτης κατοικίας. Βεβαίως ως υπουργός Οικονομικών είπα ότι πρέπει να γίνονται πλειστηριασμοί και είπα ότι οι πλειστηριασμοί θα βοηθήσουν την ανάπτυξη και τις τράπεζες να δίνουν νέα δάνεια. Αλλά όταν τα είχα πει αυτά τα συνόδευσα και με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό που σήμερα δεν το λαμβάνετε υπόψη».
Επιχειρώντας να διευκρινίσει τα όσα είχε πει στο παρελθόν πρόσθεσε: «Αυτό που είπα είναι ότι σε οικονομικές δύσκολες περιπτώσεις πρέπει να είμαστε φειδωλοί με τους πλειστηριασμούς. Είμαστε σε δύσκολη συνθήκη και σήμερα και κάποιοι είναι ευάλωτοι και θέλουν προστασία. Ένα από τα πράγματα που είμαι εντελώς υπερήφανος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολιτική για τη στέγαση. Κάναμε πράγματα και για την υγεία».
Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος επιχείρησε να απαντήσει και στα στελέχη της ΝΔ που σχολίασαν ότι η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να εκθέσει τον ίδιο και την οικονομική πολιτική της περιόδου 2015 – 2019. «Αν είναι εναντίον μου η πρόταση δυσπιστίας όπως λέτε τότε να την ψηφίσετε. Αν τη θεωρείτε άδικη τότε σημαίνει ότι η πολιτική μου σας έχει πείσει» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.