, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

ΚΥΣΕΑ εμείς και Νavtex ως την… Κρήτη οι Τούρκοι!

Σε έκτακτη συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το ΚΥΣΕΑ εκτίμησε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «το ΚΥΣΕΑ αποτίμησε ως ιδιαίτερα θετικό το αυστηρό μήνυμα των 27 κρατών μελών της ΕΕ για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και την πλήρη υποστήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου».

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας αποφάσισε την ενεργοποίηση 4 υποπρογραμμάτων υλικοτεχνικής ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Τουρκία την ίδια ώρα απαντούσε σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση με δύο νέες προκλητικές Νavtex, που αφορούν μάλιστα σε γερμανικό ερευνητικό πλοίο

Συγκεκριμένα δέσμευσε θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας, από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

Με δεύτερη Navtex δεσμεύει περιοχή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τις νοτιοανατολικές ακτές της Κρήτης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.