, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κων. Ζέρβας για ΑΠΘ: Από άσυλο διακίνησης ιδεών, κατάντησε άβατο εγκληματικότητας

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Περικλή Μήτκα, είχε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αντικείμενο συζήτησης την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του πανεπιστημιακού campus και της μετατροπής αυτού σε χώρο παραβατικότητας και εγκληματικότητας.
Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε σε μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν το Πανεπιστήμιο, λέγοντας πως η επικρατούσα κατάσταση δεν είναι πλέον ανεκτή και πως το άσυλο διακίνησης ιδεών κατάντησε άβατο ανομίας και εγκληματικότητας.
Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «για το ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει την παρουσία των Πανεπιστημίων, δεν έχει συνδεθεί με αυτά και επί της ουσίας απλά τα φιλοξενεί, θα μιλήσουμε άλλη στιγμή πιο αναλυτικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κλείσουμε τα μάτια στη μετατροπή του Πανεπιστημιακού campus σε χώρο παραβατικότητας και εγκληματικότητας».
Οι αναφορές  για διακίνηση ναρκωτικών, για δίκτυα παρεμπορίου, για μικροκλοπές, φθορές περιουσιών, απειλές κατά σωματικής ακεραιότητας – ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες –   είναι συμπτώματα της παντελούς απουσίας αστυνόμευσης και πραγματικού ενδιαφέροντος από του αρμόδιους.
Ο κ. Ζέρβας συμπλήρωσε πως ήδη κινητοποιούνται φοιτητές και καθηγητές με στόχο την ευαισθητοποίηση των όλων των εμπλεκόμενων και έκανε μνεία στην ενημερωτική επίσκεψη του πρύτανη του Α.Π.Θ πριν από δύο ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καταλήγοντας, συμπλήρωσε πως είναι χρέος της πόλης να κερδίσει το στοίχημα του Πανεπιστημίου.
«Με μία διαφορετική προσέγγιση του ζητήματος από όλους μας ωφελημένο θα είναι και το Πανεπιστήμιο το ίδιο αλλά και η πόλη συνολικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Με τη σειρά του, ο κ. Μήτκας ζήτησε όλοι οι φορείς της πόλης να συνεργαστούν για τον κοινό σκοπό της προστασίας του πανεπιστημίου και οι αρχές που έχουν την ευθύνη εξάλειψης αυτού του προβληματικού και επικίνδυνου φαινομένου στην καρδιά της πόλης να δείξουν μηδενική ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.