, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κων. Ζέρβας: Η νίκη του ΠΑΟΚ είναι νίκη για τη Θεσσαλονίκη

Τη στιγμή που ο Βιεϊρίνια θα σηκώσει στον ουρανό της Τούμπας το τρόπαιο, κλείνει ένα κεφάλαιο της Ιστορίας και ανοίγει ένα νέο, μεγαλύτερο. Για τον κόσμο, για τα παιδιά της κερκίδας, για τους αδικοχαμένους οπαδούς των Τεμπών, για τη διοίκηση και για τους νέους μικρούς φίλους της ομάδας, για την πόλη και τη Μακεδονία.
Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΕΡΒΑ*
Η σχέση μου  με την ομάδα είναι μια σχέση  στενή και αναλλοίωτη στα χρόνια.
Ήμουν δίπλα στον ΠΑΟΚ τα πέτρινα, δύσκολα χρόνια. Είμαι δίπλα του και σήμερα που όλα δείχνουν ότι βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μετά από 34 χρόνια. Πρώτα από όλα ως φίλαθλος και μετά ως οπαδός.
Η αγάπη για την ομάδα ήταν αρχικά μια οικογενειακή υπόθεση, με τον πατέρα μου Βασίλη Ζέρβα να με «μυεί» στην αγάπη και την αφοσίωση για τον ΠΑΟΚ.
Ως πολιτικός μηχανικός είχε εκπονήσει τα σχέδια και  ως πρόεδρος, εξόφλησε την αγορά του οικοπέδου της Τούμπας. Τον Ιούλιο του ‘67 ξεκινούσε τα έργα, “για ένα γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του”, όπως είχε δηλώσει τότε. Ήταν αυτός, που εκ μέρους του ΑΣ ΠΑΟΚ, είχε τρέξει τη μελέτη για το γήπεδο της Τούμπας στη δεκαετία του 1950 με βασικό του πρόταγμα ότι «οι μεγάλες ομάδες γίνονται σε μεγάλα γήπεδα», κάτι που το πιστεύω βαθιά. Αν με εμπιστευθούν οι συμπολίτες μου θέλω να είμαι ο Δήμαρχος που θα το εγκαινιάσει .
Μετά από 50 χρόνια ήρθε η ώρα της νέας Τούμπας. Προσωπικά ως τεχνικός σύμβουλος του ΑΣ ΠΑΟΚ μόχθησα για την ανέγερση του κλειστού γηπέδου στο Φοίνικα, τη δεκαετία του 1990.
Σήμερα, ως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης  δεσμεύομαι ότι  θα στηρίξω ενεργά το μεγάλο αυτό project του νέου γηπέδου  και θα αγωνιστώ  για να το δω  να γίνεται πραγματικότητα. Το αξίζουμε. Το αξίζει ο κόσμος μας, το αξίζει η πόλη μας, το αξίζουν τόσες και τόσες γενιές αθλητών που πέρασαν, προσέφεραν και οι συγκυρίες δεν τους επέτρεψαν να γευτούν το νέκταρ μιας μεγάλης επιτυχίας.
Φέτος γιορτάζουμε και θα γιορτάσουμε την κατάκτηση πρωταθλήματος ακόμα πιο πολύ. Η γλυκιά γεύση της επιτυχίας, η μέθη της νίκης, η πρωτιά, σβήνουν με μιας όλες τις πίκρες, όλες τις ήττες, όλες τις φορές που φύγαμε από την Τούμπα στεναχωρημένοι.
Η Nέα Τούμπα θα είναι μια νέα σελίδα για τη Θεσσαλονίκη και μια τεράστια νίκη για τον αθλητισμό που ονειρευόμαστε.
Μια νίκη  με τον αθλητισμό ψηλά, με νίκες και πρωταθλήματα, με δυνατές όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και με διακρίσεις σε όλους τους αθλητικούς τομείς. Η Θεσσαλονίκη που κερδίζει παντού είναι ο στόχος μας
Η Νίκη του ΠΑΟΚ είναι Νίκη για τη Θεσσαλονίκη.
* Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.