, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κων. Ζέρβας: Ορκίζεται ο 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο Γιάννης Μπουτάρης φεύγει, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έρχεται! Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου ορκίζεται ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και μαζί του θα ορκιστεί και το νέο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Ζέρβας θα είναι ο 61ος δήμαρχος στην ιστορία της πόλης και καλείται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προεκλογικά. Σε μήνυμά του, λίγο πριν καθίσει στο δημαρχιακό θώκο, αναφέρει πως ανοίγει μια καινούργια σελίδα στον κεντρικό δήμο. Όπως ο ίδιος λέει, στόχος της διοίκησής του θα είναι να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε μια πόλη που αξίζει να «ζεις, να εργάζεσαι και να επισκέπτεσαι».
Από την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ
Μαζί με τον κ. Ζέρβα θα ορκιστούν και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Μεταξύ αυτών είναι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων:  Νίκος Ταχιάος, Γιώργος Ορφανός, Κατερίνα Νοτοπούλου, Σπύρος Βούγιας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, Πέτρος Λεκάκης, Μάκης Κυριζίδης, Χάρης Αηδονόπουλος, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Αντώνης Γαζάκης, Γιώργος Ρακκάς, Γιάννης Κουριαννίδης, Γιάννης Νασιούλας και Βασίλης Μωυσίδης.
Από τους συνολικά 49 δημοτικούς συμβούλους, οι 34 είναι πρωτοεμφανιζόμενοι. Ανάμεσα στα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας και η Ιωάννα Κοσμοπούλου, κόρη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Ντίνου Κοσμόπουλου. Στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου επιστρέφει ο Βασίλης Γάκης, πρώην αντιδήμαρχος επί διοικήσεων Παπαγεωργόπουλου, ενώ στους… πρωτάρηδες συγκαταλέγεται και ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Σάκης Τζακόπουλος.
Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετά νέα πρόσωπα προέρχονται από την παράταξη του δημάρχου «Ναι στη Θεσσαλονίκη», με εξαίρεση τους Γιώργο Αβαρλή και Στεφανία Τανιμανίδου, οι οποίοι έχουν προϋπηρεσία στα έδρανα. Από την παράταξη του κ. Ζέρβα εκλέχθηκαν για πρώτη φορά ο Δρόσος Τσαβλής –που προορίζεται για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης–, καθώς επίσης η Μαρία Καραγιάννη, η Ναταλία Βαρσαμή, ο Δημήτρης Δαγκλής.
Από τους… παλιούς της διοίκησης Μπουτάρη κατάφεραν να επανεκλεγούν, με διαφορετικές όμως παρατάξεις αυτή τη φορά, οι αντιδήμαρχοι Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ Μαρία Πασχαλίδου και ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ Στέλιος Λιακόπουλος.
Η ορκωμοσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και των νέων δημοτικών συμβούλων, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, εκεί όπου θα υπάρξουν ομιλίες τόσο από τον από τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη όσο και από τον ίδιο τον κ. Ζέρβα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση στον αύλειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου σηματοδοτώντας την έναρξη της καινούργιας 4ετιας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.