, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη

Ο  καύσωνας άφησε πίσω του 3 νεκρούς στη Γαλλία, ενώ πλέον ο υδράργυρος επικίνδυνα θα αρχίσει να ανεβαίνει στην Γερμανία και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης. Στην Ισπανία μάλιστα οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου.
Οι κυβερνήσεις αρκετών χωρών έχουν αρχίσει  να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη Γερμανία οι Αρχές επέβαλαν όριο 120χλμ./ώρα σε αυτοκινητόδρομο μετά από αλλοιώσεις που εντοπίστηκαν στην άσφαλτο λόγω της ζέστης, ενώ κοντά στο Ροστόκ οι σιδηροδρομικές γραμμές λύγισαν από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Λουκέτο στα σχολεία στη Γαλλία
Η κυβέρνηση στη Γαλλία αποφάσισε να μην λειτουργήσουν αρκετά σχολεία μέχρι το τέλος του καύσωνα, ενώ σε μεγάλες πόλεις, όπως το Παρίσι και η Μασσαλία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παλιών ΙΧ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση που επιβαρύνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες.
Κύμα καύσωνα και σε Ιταλία-Ισπανία
Απεναντίας στο Μιλάνο της Ιταλίας οι αρμόδιοι αποφάσισαν να μοιράσουν 10.000 μπουκάλια νερού σε άστεγους και ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Όσον αφορά την Ισπανία αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ θερμοκρασίας 33 από τις 50 επαρχίες, με τα θερμόμετρα να φτάνουν έως και τους 44 βαθμούς Κελσίου.
Παρόμοιο σκηνικό επικρατεί και στην Αυστρία όπου αποφασίστηκε να αποσυρθούν από τους δρόμους οι φημισμένες άμαξες που μεταφέρουν τουρίστες προκειμένου να μην υπάρξουν περισσότερα προβλήματα λόγω ζέστης.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.