, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κύπρος προς Τουρκία: Νέα αποσταθεροποιητική ενέργεια η δημιουργία βάσης για τουρκικά drones

Ως ακόμα μια αποσταθεροποιητική ενέργεια της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου χαρακτηρίζει η κυπριακή κυβέρνηση την εξαγγελθείσα λειτουργία βάσης στο αεροδρόμιο στο Λευκόνοικο για τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).
Τις εξελίξεις κλήθηκε να σχολιάσει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος που δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως αυτή «είναι προφανώς ακόμα μια αποσταθεροποιητική ενέργεια της Τουρκίας στην περιοχή, η οποία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας».
«Είναι βέβαιο ότι δεν συμβάλλει με κανένα τρόπο στη δυνατότητα για να απαμβλύνουμε την ήδη τεταμένη κατάσταση και είναι και μια απόδειξη ότι η Τουρκία όχι μόνο παρεμβαίνει στις κατεχόμενες περιοχές μας αλλά στην ουσία καθορίζει η ίδια τι γίνεται στα κατεχόμενα», πρόσθεσε.
«Πρόκειται για άλλη μια ενέργεια που επιβαρύνει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή και δεν βοηθά στην αποκλιμάκωση», είπε ο κ. Κούσιος.
Όταν ρωτήθηκε αν η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταγγείλει διεθνώς τη νέα αυτή τουρκική ενέργεια, ο κ. Κούσιος είπε πως «αυτό θα το μελετήσουμε γιατί είναι μια νέα εξέλιξη. Θα συζητηθεί το θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών και θα ληφθούν αποφάσεις».
Πηγή: paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.