, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κ. Ζέρβας: Απαράδεκτες και τριτοκοσμικές εικόνες στην κεντρικότερη πλατεία της Θεσσαλονίκης

«Απαράδεκτες και τριτοκοσμικές» χαρακτηρίζει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο στον δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τις εικόνες με τους μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, «στους ελάχιστους υπάρχοντες χώρους πρασίνου».
«Η κεντρικότερη πλατεία της πόλης, στη μακρά πορεία υποβάθμισής της, μετατρέπεται τώρα σε προσφυγικό camp». αναφέρει ο κ. Ζέρβας σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει πως η βιτρίνα της Θεσσαλονίκης «έχει καταντήσει ένας άμορφος και αντιαισθητικός χώρος – και όχι μόνο εξαιτίας των μεταναστών».
Το γεγονός ότι η χώρα δέχεται προσφυγικές πιέσεις είναι δεδομένο, εκτιμά ο ίδιος, ωστόσο τονίζει πως «η ανεπάρκεια των καθ’ ύλην αρμόδιων μετακυλύει τις πιέσεις και τις επιβαρύνσεις στις τοπικές κοινωνίες, σε πόλεις και γενικότερα μεταθέτει τις ευθύνες, τις συνέπειες και στην ποιότητα ζωής των ίδιων των κατοίκων».
«Ο δήμος Θεσσαλονίκης οφείλει να προστατεύσει τον δημόσιο χώρο και μία στοιχειώδη εύρυθμη λειτουργία» σημειώνει ο δημοτικός σύμβουλος και προσθέτει: «Αντί να παίρνει δάνεια και να σχεδιάζει αναπλάσεις αμφιβόλου αποτελέσματος, όφειλε να συντηρεί τους υφιστάμενους, όπως της Νέας Παραλίας αλλά και να παρέμβει και να συνδράμει ώστε να βρεθούν λύσεις που δεν θα δημιουργούν τέτοιες εικόνες.
Να αποκατασταθεί άμεσα η εικόνα της Πλατείας Αριστοτέλους, οι μετανάστες να μεταφερθούν σε οργανωμένο περιβάλλον όπου και θα είναι δυνατή η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και τροφής σε συνθήκες στοιχειωδώς ανθρώπινες και οι άνθρωποι της πόλης να συζητήσουμε για το μέλλον της Πλατείας Αριστοτέλους».
«Μας αξίζει μία καλύτερη εικόνα» υπογραμμίζει ο κ. Ζέρβας και καταλήγει: «Μια πλατεία αισθητικά αναβαθμισμένη, καθαρή, με σεβασμό στον πεζό και διερχόμενο, με αυξημένη εμπορικότητα ως τοπόσημο της Θεσσαλονίκης».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.