, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κ. Ζέρβας : Καταδίκη της οπαδικής βίας, ενημέρωση για σχολική στέγη και ΟΑΣΘ

Στη σημερινή 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καταδίκασε τα φαινόμενα της οπαδικής βίας και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους του θανόντος. «Απευθύνομαι στην υγιή πλειοψηφία των φιλάθλων και οπαδών της πόλης μας. Τους καλώ να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές και να τις εξοβελίσουν από τον αθλητικό κόσμο. Τους καλώ να στηρίξουν με πάθος τις ομάδες τους αλλά να γίνουν και αυτοί εγγυητές της καταπολέμησης της βίας».
Ακολούθως έθιξε τα ζητήματα που αφορούν στη σχολική στέγη τονίζοντας πως για τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αυτά είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα. Αναφερόμενος σε μεμονωμένα περιστατικά διευκρίνισε πως δεν ενημερώθηκε έγκαιρα ο Δήμος. Επισήμανε πως δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα μετά τις γιορτές καθώς υπήρχε ρητή εντολή για εγρήγορση όλων των υπηρεσιών. «Από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη άλλαξε η στάση του Δήμου απέναντι στις σχολικές κοινότητες. Είναι προτεραιότητα η συντήρηση των 133 σχολικών συγκροτημάτων και κτιρίων που υπάρχουν στα όρια του Δήμου. Εντείναμε τις προσπάθειες του Δήμου για την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος με συγκεκριμένες πράξεις.
Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των υπόγειων κάδων είπε «έχω παρακολουθήσει στενά το θέμα, εδώ και πολλά χρόνια, όταν ήμουν δημοτικός σύμβουλος. Από τη μία νιώθω δικαιωμένος διότι όσα έλεγα το 2017, το 2018 στα Δημοτικά Συμβούλια επιβεβαιώθηκαν πλήρως, έχω εδώ τα πρακτικά. Από την άλλη όμως η πραγματικότητα είναι πως η Θεσσαλονίκη μένει χωρίς υπόγειους κάδους απορριμμάτων και αυτό δεν μπορεί παρά να με θλίβει» και συμπλήρωσε «βρισκόμαστε στο 2020 πλέον και αποφασίζουμε σήμερα να κηρύξουμε έκπτωτο τον ανάδοχο».
«Εμείς προχωράμε άμεσα με νέο διαγωνισμό, νέο ανάδοχο και νέο, πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό υπόγειο κάδο. Έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες να κινηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα ώστε η Θεσσαλονίκη να απολαύσει αυτό που άλλες πόλεις το έχουν ήδη σε λειτουργία».
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κλείνοντας την τοποθέτησή του στην 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου αναφέρθηκε στο μείζον για την πόλη ζήτημα του ΟΑΣΘ. Αφού τόνισε ότι τηρεί την υπόσχεση που είχε δώσει προεκλογικά πως θα μετέχει ο ίδιος στο Δ.Σ του Οργανισμού εκπροσωπώντας το Δήμο, παρουσίασε όλες τις εξελίξεις. «Το Δ.Σ του Οργανισμού αποφάσισε την εκχώρηση άλλων 25 γραμμών στα ΚΤΕΛ. Με τον τρόπο αυτό ανακτά η πόλη στον αστικό ιστό 60 με 70 λεωφορεία που καλύπτουν το 70%-80% αναγκών του συγκοινωνιακού έργου. Με τη μίσθωση, σε δεύτερη φάση, μεταχειρισμένων οχημάτων μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, αποκτούνται άλλα 100 οχήματα και έτσι, στο τέλος του εξαμήνου θα καλύπτεται περίπου το 90% των αναγκών του ΟΑΣΘ». Παράλληλα επισήμανε πως σχεδιάζεται ένα νέο πλήρες σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που θα απαντά με πληρότητα και τρόπο ολοκληρωμένο σε όλες τις ανάγκες που υπάρχουν.
Τέλος, ενημέρωσε το σώμα για το επικείμενο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Δήμαρχό της κ. Εκρέμ Ιμάμογλου. «Θέλω να πιστεύω ότι η συνάντηση θα είναι εποικοδομητική και ότι θα εγκαινιάσουμε μία νέα εποχή στις σχέσεις των δύο πόλεων. Προφανές πεδίο συνεργασίας ο τουρισμός, η ανταλλαγή καλών πρακτικών, το βυζαντινό παρελθόν των δύο πόλεων. Μπορούμε να αναπτύξουμε μία σχέση που θα βασίζεται σε ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα ωφελούν με αμοιβαιότητα τις δύο πόλεις». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Ζέρβα στην Κωνσταντινούπολη για την επίσημη προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.