, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κ. Ζέρβας στη συνάντηση με τον Θ.Καράογλου: «Έχουμε μπροστά μας τέσσερα χρόνια δημιουργίας»

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και η συζήτηση αφορούσε στα προβλήματα και τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία των δύο πλευρών: «Ήταν μια συνάντηση εθιμοτυπική από τη μια πλευρά αλλά και ουσίας για πολλά θέματα τα οποία είναι σε εξέλιξη. Θέματα καθημερινότητας αλλά και σημαντικών υποδομών».
Στη συνέχεια ο Κ. Ζέρβας μίλησε για το μεγάλο στοίχημα της πόλης: «Αυτά τα τέσσερα χρόνια θα είναι χρόνια δημιουργίας, θα είναι χρόνια υλοποίησης. Όλα αυτά που συζητούνται και σχεδιάζονται επί τόσα χρόνια πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούνται-από το Μετρό, μέχρι τις αναπλάσεις της ΔΕΘ και το γήπεδο της Τούμπας».
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, έκανε ειδική μνεία στο έργο της διοίκησης, στα μελλοντικά σχέδια αλλά και στις μέχρι στιγμής παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη διοίκησή του. «Ήδη βλέπετε κάποια αποτελέσματα στο θέμα της καθαριότητας. Σύντομα θα έχουμε και μια ανάλογη βελτίωση σε θέματα φωτισμού, και στο θέμα των καλών πρακτικών. Θα δείτε πολύ σύντομα πως στον εορτασμό των Χριστουγέννων θα κοιτάξουμε να αξιοποιήσουμε εκείνο το κομμάτι της οδού Αριστοτέλους που είναι πάνω από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο οποίο  σχεδόν φοβάται κανείς να περάσει. Εκεί θα στηθεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό με την προοπτική να υπάρχουν επιτέλους καλές χρήσεις σε ένα σημείο που είναι δυστυχώς για την πόλη μας, δυστυχώς για όλους εμάς, κακόφημο. Άρα όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με εξαγγελίες ή με προσδοκίες αλλά έχουν να κάνουν και με πράξεις».
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης), Θόδωρος Καράογλου, αναφέρθηκε στην πολυετή γνωριμία του με το Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον οποίο θεωρεί ως μια επιλογή που μπορεί να προσφέρει πολλά στην πόλη και συμπλήρωσε. «Γνωρίζουμε τα προβλήματα της πόλης όπως επίσης και ότι η νέα διοίκηση του Δήμου έχει πρόθεση να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρουσίασαν μία στασιμότητα και δεν αντιμετωπίστηκαν όπως θα έπρεπε. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε και αυτό θα το κάνουμε στην πράξη, συγκροτώντας ένα κοινό μέτωπο ευθύνης προκειμένου να βοηθήσουμε την Θεσσαλονίκη να βρει και να παίξει τον ρόλο που της αρμόζει, βάση της ιστορικής της πορείας και της θέσης της». Σχετικά με τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση των δύο ανδρών ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι αυτά αφορούσαν στα μεγάλα έργα τα οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ενεργό συμμετοχή και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να υλοποιηθούν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.