, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κ.Καραγκούνης: Θέλουμε 6-7 μήνες για να είμαστε έτοιμοι στο μεταναστευτικό-Δεν είχαμε προβλέψει τις ροές

“Δεν είχαμε προβλέψει τον αριθμό, που θα έμπαιναν στη χώρα μετά τις εκλογές. Αυτό, που κάνουμε, είναι, ότι δίνουμε ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν είμαστε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι, που ο καθένας μπαίνει και βγαίνει ό,τι ώρα θέλει”, είπε στον Focus Fm 103,6 ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.
Μιλώντας στην εκπομπή “Διπλός Ελληνικός” με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, παραδέχθηκε, ότι “το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης θέλει ένα 6μηνο-7μηνο”.
“Έχουνε “πακτώσει” τα νησιά. Σε πρώτη φάση ο στόχος μας είναι η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, να μεταφέρουμε 20.000 άτομα μέχρι τις αρχές του 2020. Αυτοί, που δεν δικαιούνται άσυλο, θα επιστρέφονται στη χώρα τους. Θα προσληφθούν 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο, 600 στα νησιά. Το συνολικό σχέδιο θέλει ένα 6μηνο-7μηνο, όλα αυτά να έχουν τελειώσει”.
“Η λογική είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία των προηγούμενων 4,5 ετών. Να δώσουμε αυτό το νέο μήνυμα. Έτσι οι ροές δεν θα αυξηθούν, τα μειωθούν, γιατί θα περνάνε όλοι από έλεγχο, θα μένουν σε κλειστά κέντρα και αν δεν δικαιούνται άσυλο, θα επιστρέφονται στη χώρα τους. Αν δε γίνει αυτό, θα μιλάμε για το πρόβλημα πολλές δεκαετίες. Αν το είχε κάνει αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση και συνέχιζε την πολιτική 2013-2014, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ, που είχαμε φτάσει”, πρόσθεσε ο κ.Καραγκούνης.
Για την εκλογή ΠτΔ
 
“Πρέπει να αποσυνδεθεί η εκλογή από τις βουλευτικές εκλογές. Έχουν τη βούληση τα κόμματα, αλλά κάπως πρέπει να επιλυθεί αυτό. Μετά από 3 ψηφοφορίες θα χρειάζονται 151. Αν θέλει κάποιος να εργαλειοποιήσει την εκλογή, τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η μόνη περίπτωση, που είχαμε εκλογή με 150 ψήφους ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και δεν μπορεί να πει κανείς, ότι δεν ήταν καλή επιλογή”, ανέφερε.
Χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, ενδιαφέρουσα η πρόταση του ΜΕΡΑ25 να δίνεται κονδύλι στα πανεπιστήμια να έχουν τη δική τους φύλαξη, με ιδιωτικές εταιρίες, “αρκεί να διασφαλιστεί, ότι δικαίωμα άσκησης νόμιμης βίας έχει μόνο η αστυνομία και το κράτος”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.