, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κ. Μητσοτάκης σε Vice και HBO: Πιστεύω ότι στις 7 Ιουλίου θα κλείσει ένας κύκλος δεκαετούς Οδύσσειας

Μία συνέντευξη, που κανένας δεν περίμενε, μεταδόθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, στο πιο διάσημο τηλεοπτικό κανάλι της Αμερικής, το HBO. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε έναν από τους πιο διάσημους δημοσιογράφους του πλανήτη.
Ο Σέιν Σμιθ, ιδρυτής του VICE, ήρθε, σχεδόν incognito στην Αθήνα, για λίγες ώρες, για να συναντήσει τον αρχηγό της ΝΔ. H συνέντευξη μεταδόθηκε στην prime time ζώνη του κορυφαίου καναλιού στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Σμιθ ήρθε με απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα την Κυριακή 21 Ιουνίου. Η συνέντευξη έγινε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στην Πειραιώς, ενώ το πολυπληθές συνεργείο του Vice ακολούθησε τον κύριο Μητσοτάκη στην περιοδεία που έκανε στις 25 Ιουνίου στην Εύβοια με κατάληξη την Χαλκίδα. Το αφιέρωμα που φιλοξενεί πλάνα από την περιοδεία και την συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ μεταδόθηκε τα ξημερώματα στην Αμερική.
«Πιστεύω ότι στις 7 Ιουλίου θα κλείσει ένας κύκλος δεκαετούς Οδύσσειας», δηλώνει μεταξύ άλλων ο κύριος Μητσοτάκης στη συνομιλία του με τον Σέιν Σμιθ που έχει πάρει εναλλακτικές συνεντεύξεις από τον Μπάρακ Ομπάμα μέχρι τον Τζάστιν Τριντό.
Στην συζήτηση για το πως πρέπει να καταπολεμηθούν οι κοινωνικές ανισότητες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι «οι καρποί της ευημερίας πρέπει να μοιράζονται με δίκαιο τρόπο» και αναλύει το σχέδιό του για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.
Σε ερώτημα του κ. Σμιθ για το πως θα πετύχει τη μείωση των φόρων με δεδομένο το υψηλό χρέος της Ελλάδας και τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Το κλειδί και μεγάλο στοίχημα είναι η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης. Στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών η ανάπτυξη ήταν αναιμική». Εξηγώντας το σκεπτικό του προσθέτει πως οι πιστωτές της χώρας γνωρίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα αποπληρωθεί ευκολότερο το ελληνικό χρέος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.