, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λάζαρος  Ωραιόπουλος: Χρωστάμε στο δήμο μας ένα Άλμα στο Μέλλον

Στην κατάμεστη πλατεία της Νεάπολης ,στο γνωστό σε όλους Ρολόι , εκφώνησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών και επικεφαλής της παράταξης «Άλμα στο Μέλλον», Λάζαρος Ωραιόπουλος.
Ο κ. Ωραιόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους λέγοντας ότι  «στέλνει μήνυμα ενότητας και αλλαγής, από αυτό το σημείο, την καρδιά της εγκαταλειμμένης Νεάπολης» και τους κάλεσε να αλλάξουν σελίδα στο δήμο Νεάπολης- Συκεών και να συνταχθούν με το «Άλμα στο Μέλλον» την ερχόμενη Κυριακή  λέγοντας ένα «Φτάνει πια!» στην αδιαφορία ,στις πελατειακές σχέσεις και στον αυταρχισμό.
«Μας δίνετε δύναμη, αισιοδοξία και κουράγιο για να ανοίξουμε το δρόμο σε μια Νέα Εποχή στο δήμο μας, να απαλλαγούμε από ένα κλειστό σύστημα εξουσίας, από ένα καθεστώς δεκαετιών και να ζήσουμε σε έναν σύγχρονο και συμμετοχικό Δήμο.» τόνισε ο κ Ωραιόπουλος.
Έχουμε πολιτικό ήθος, γνώσεις και ικανότητες για να διοικήσουμε σωστά
Αναφερόμενος στο συνδυασμό «Άλμα στο Μέλλον», ο κ Ωραιόπουλος υπογράμμισε ότι  διακρίνεται από το πολιτικό του ήθος, τη γνώση των προβλημάτων, το σχέδιο και την αγάπη για τον τόπο. «Ερχόμαστε ως η απάντηση στο ώριμο από καιρό αίτημα αλλαγής σελίδας. Ερχόμαστε για να αποδείξουμε ότι ο Δήμος Νεάπολης Συκεών έχει και άλλα πρόσωπα, ικανά, με όρεξη και σχέδιο που μπορούν να πάνε την πόλη μπροστά. Έχουμε σταθερές αξίες και τις υπηρετούμε με νέες πολιτικές. Ενώνουμε δυνάμεις, γνώσεις, γενιές, ελπίδες. Έχουμε  στόχο να ενώσουμε την πόλη για να την αλλάξουμε και όχι να τη διχάσουμε απλώς για να κερδίσουμε τις εκλογές», τόνισε ο κ Ωραιόπουλος και συμπλήρωσε :«Απέναντί μας έχουμε μία πολυετή εξουσία των ίδιων ανθρώπων, των ίδιων νοοτροπιών, των ίδιων κακών πρακτικών ,που έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη για το δήμο.  Απέναντί μας έχουμε ένα ξεπερασμένο διοικητικό μοντέλο, γιατί έτσι βολεύει και συμφέρει τον δήμαρχο που έχει συνηθίσει πρακτικές του παρελθόντος, που έχει μείνει στη δεκαετία του’90. Είδατε μήπως κάποια συμμετοχική διαδικασία όλα αυτά τα χρόνια;
Είδατε κάποια καινοτομία,  μία νέα ιδέα; Τη χρήση νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση του δημότη; Την παρέμβαση του για να λύσει θέματα συγκοινωνιακά, κυκλοφοριακού, εύκολης πρόσβασης σε δρόμους και πεζοδρόμια; Ακούσατε ποτέ τον δήμαρχο να λογοδοτεί; Να δίνει λογαριασμό για τα λάθη του, τις παραλείψεις του, και τις υστερήσεις του;» .
Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο για ανεπάρκεια στα ζητήματα καθαριότητας, δημόσιων χώρων, και ανάπτυξης της τοπικής αγοράς. «Ο  κ. Δανιηλίδης , ακόμα και έργα άλλων  τα παρουσιάζει ως δικά του, ενώ για τις δικές του ανεπάρκειες πάντα φταίνε  κάποιοι άλλοι»
Ο δήμος μας χρειάζεται επειγόντως να αλλάξει πρόσωπο.
Ο κ Ωραιόπουλος ανέπτυξε το σχέδιο της παράταξης του για τη Νεάπολη, τις Συκιές τον Άγιο Παύλο και τα Πεύκα.
«Για εμάς στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος, η καθημερινότητά του, οι ανάγκες του αλλά και η ίδια η εξέλιξη της πόλης. Για τους λόγους αυτούς, η πρότασή μας δομείται γύρω από μία κεντρική εξαγγελία. Θέλουμε ένα μοντέλο συμμετοχικό, γιατί η πόλη είναι υπόθεση όλων μας. Θέλουμε ένα μοντέλο όπου το δημαρχείο θα είναι ανοιχτό σε προτάσεις, σε έλεγχο, με διαφάνεια και διαβούλευση.  Εμείς δεν είμαστε κατ΄ όνομα προοδευτικοί ούτε κρυβόμαστε πίσω από κομματικές ιδιότητες. Είμαστε προοδευτικοί στην πράξη και αυτό περνά μέσα από την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των πολλών. Θέλουμε έναν δήμο για τους πολλούς, όχι για όσους έχουν κάνει επάγγελμά τους την πολιτική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισε ο κ Ωραιόπουλος.
Ο δήμος μας έχει δυνατότητες και  προοπτική
Απευθυνόμενος στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους ο Λάζαρος Ωραιόπουλος τόνισε ότι η  καραμέλα του «πετυχημένου» βγαίνει σε πάρα πολλές γεύσεις, αλλά καμία απ’ αυτές δε διαρκεί για πάντα. Ό,τι μπορούσε να θεωρηθεί επιτυχία τη δεκαετία του 90, ήταν αυτονόητο για τη δεκαετία του 2000 κι έχει ξεθωριάσει ακόμη περισσότερο σήμερα.
«Την ερχόμενη Κυριακή συγκρούονται δύο προοπτικές για τον τόπο μας. Το Μη Σχέδιο του Σίμου Δανιηλίδη καθώς ότι είχε να δώσει το έδωσε – και χρόνια τώρα αναπαράγει την εξουσία  του βασιζόμενος στον μηχανισμό του Και το δικό μας σχέδιο να αλλάξουμε μαζί την πόλη. Έχουμε το πρόγραμμα – έχουμε και τη βούληση – έχουμε και την ομάδα. Μέχρι τις κάλπες όμως δεν εφησυχάζουμε. Κινητοποιούμε γνωστούς και φίλους και δίνουμε τη μάχη πόρτα πόρτα. Αυτό που σήμερα φαίνεται δύσκολο, το βράδυ της πρώτης Κυριακής θα φαίνεται πιθανό και της δεύτερης Κυριακής πραγματικότητα» κατέληξε ο κ Ωραιόπουλος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.