, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Λέσβος: Να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ζητήσει ο δήμος

Αίτημα στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σχεδιάζει να υποβάλει ο δήμος Λέσβου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νίκο Καρασάββα, ο οποίος μίλησε στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, καθημερινά διαπιστώνονται μικρής έκτασης μεν, πολλές δε ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές των προηγούμενων ημερών: Πλημμυρισμένες εκτάσεις που δημιούργησαν προβλήματα σε σπίτια και υπόγεια σπιτιών, κυρίως στο λεκανοπέδιο Καλλονής, στη Θερμή και στη Γέρα, ζημιές σε περιφερειακά έργα υποδομών, σε περιφερειακούς δρόμους και μικρά γεφύρια και φυσικά στο αγροτικό δίκτυο που έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι το ότι οι αγρότες στο χωριό Ανεμώτια στη δυτική Λέσβο, συγκέντρωσαν υπογραφές με αίτημα την αποκατάσταση του κατεστραμμένου αγροτικού οδικού δικτύου της περιοχής τους προκειμένου να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα χωράφια και στις δουλειές τους.

Προβλήματα από τη βροχή έχουν δημιουργηθεί και στους δρόμους μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης, αλλά και σε διάφορα σχολεία της πόλης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το αίτημα θα αφορά ολόκληρο το νησί και υποβάλλεται προκειμένου και οι ιδιοκτήτες που υπέστησαν ζημιές να τύχουν αποζημίωσης, αλλά και για να εξασφαλίσει ο Δήμος τα κονδύλια ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών στις υποδομές.

#Tags: Λέσβος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.