, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Λήψη οργάνων από δότρια στο νοσοκομείο Πολυγύρου

Λήψη οργάνων από  δότρια  που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ  και έχασε τη μάχη για τη ζωή,  έγινε σήμερα στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Ήταν η πρώτη φορά από την αρχή λειτουργίας του νοσοκομείου που οι γιατροί έλαβαν τα όργανα δότη για δωρεά. Οι γιατροί έλαβαν  το ήπαρ, τους δύο νεφρούς  και τους  δύο κερατοειδείς ενώ μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΜ  τα όργανα μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις.

Τον συντονισμό με τον ΕΟΜ σε κάθε στάδιο της επιχείρησης οργάνωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γ.Ν. Χαλκιδικής, Βασίλης Ουραήλογλου.

«Η δωρεά οργάνων αποδεικνύει την κοινωνική συνοχή και ευαισθησία που χρειάζεται όσο ποτέ στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Το Γ.Ν. Χαλκιδικής ευχαριστεί από ψυχής την οικογένεια της δότριας, χάρη στην ευαισθησία της οποίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη δωρεά οργάνων στο Γ.Ν. Χαλκιδικής», αναφέρεται σε ανακοίνωσή .

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκιδικής, Κωνσταντίνος Δεδελούδης τόνισε πως «εκείνο που προηγείται της μεταμόσχευσης είναι το ανθρώπινο μεγαλείο, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάποιος με κίνητρο την αγάπη και τον αλτρουισμό, αποφασίζει να γεφυρώσει τη ζωή με το θάνατο». «Η διοίκηση εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους συγγενείς της δότριας για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, όπως και την ευγνωμοσύνη της για τη γενναιότητά τους να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων, μια πράξη αληθινής κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, συμπλήρωσε.

Επίσης, συγχαίρει την ομάδα ιατρών του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειου και της Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου μας οι οποίοι «ολοκλήρωσαν την σύνθετη αυτή διαδικασία με επιτυχία και επέδειξαν υψηλή και άξια συγχαρητηρίων αίσθηση καθήκοντος, διεκπεραιώνοντας σε μια πολύ δύσκολη εποχή όλες τις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τη δωρεά οργάνων».

«Ως διοίκηση του Γ.Ν. Χαλκιδικής απευθύνω  έκκληση σε όλη την κοινωνία για την σημασία και την αξία της προσφοράς δωρεάς οργάνων, γιατί μας αφορά όλους», τόνισε.

 

Πηγή Halkidiki news

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.