, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Λιβύη: Ο Εθνικος Στρατός υπό το στρατηγό Χαφτάρ ισχυρίζεται πως κατέρριψε Τουρκικό drone

Τουρκικό drone ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (LNA), υπό τον στρατηγό Χαφτάρ, ο οποίος έχει εξαπολύσει επίθεση, με στόχο την κατάληψη της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολη.
Σύμφωνα με την άτυπη κυβέρνηση του Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, η κατάρριψη του τουρκικού drone έγινε στην πόλη Άιν Ζάρα, νότια της Τρίπολης.
Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις του LNA φέρεται να έχουν καταλάβει στρατιωτικό καμπ, το οποίο μέχρι πρότινος τελούσε υπό τον έλεγχο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA), η οποία αναγνωρίζεται επισήμως από τον ΟΗΕ.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, παράλληλα, έλαβαν χώρα αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Μισράτα, με τον LNA να πλήττει την Ακαδημία Αεροπορίας, όπου πιστεύεται ότι φυλάσσονται τουρκικά drone, τα οποία χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις της GNA.
Στο μεταξύ, ο LNA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στρατευμάτων που φθάνουν στην Τρίπολη, ενώ ισχυρίστηκε ότι κατέλαβε την πόλη αλ-Ταγκχάαρ, στα νότια της πρωτεύουσας.
Την Πέμπτη, ο στρατηγός Χαφτάρ, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, κήρυξε την έναρξη της τελικής επιχείρησης κατάληψης της Τρίπολης, η οποία αποτελεί προπύργιο των δυνάμεων του LNA.
Η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011, με τον LNA να ελέγχει τα ανατολικά τμήματα της χώρας και την GNA την Τρίπολη και ορισμένες περιοχές στα δυτικά.
Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.