, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λουκέτο στα σχολεία της δυτικής Μακεδονίας λόγω ψύχους


Να κρατήσουν τα σχολεία της δυτικής Μακεδονίας  κλειστά μέχρι να βρεθούν χρήματα για πετρέλαιο αποφάσισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Τα χρήματα όπως και το πετρέλαιο έχουν στερέψει και όπως λένε δεν πρόκειται ν’ αφήσουν τα παιδιά να ξεπαγιάσουν από το κρύο σε πολικές  θερμοκρασίες   που φτάνουν πολλές φορές κάτω από το μηδέν.
Μέχρι τη διασφάλιση από την πολιτεία επιπλέον χρηματοδότησης για την θέρμανση των σχολικών μονάδων από το νέο έτος, αποφασίστηκε  το κλείσιμο  επ αόριστον των σχολείων  ως πρώτο βήμα αντίδρασης στα μειωμένα κονδύλια από το κράτος.Η απόφαση περιλαμβάνει όλα τα σχολεία των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Πτολεμαϊδας, της Κοζάνης, των Σέρβιων, του Βελβεντού, του Βόϊου, όλων των περιοχών της δυτικής Μακεδονίας.
Αυτό ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου η Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου τονίζοντας ότι οι δήμοι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση και δεν μπορούν να αναμένουν την οικονομική τους κατάρρευση.Αποφασισμένοι να κλείσουν επ’αόριστον όλα τα σχολεία της Δυτικης Μακεδονίας είναι οι δήμαρχοι της περιοχής. Τα χρήματα όπως και το πετρέλαιο έχουν στερέψει και όπως λένε δεν πρόκειται ν’ αφήσουν τα παιδιά να ξεπαγιάσουν από το κρύο σε θερμοκρασίες πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Οι αίθουσες είναι ψυγεία και όπως λένε οι δήμαρχοι δεν είναι δυνατό να στέλνουν  τα παιδιά να κάνουν μάθημα με -15 βαθμούς και με -20 βαθμους Κελσίου μέσα στην τάξη
To πρακτορείο Bloomberg αφιέρωσε σήμερα εκτενές άρθρο του στην Ελλάδα και στο πρόβλημα της θέρμανσης περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.«Οι Έλληνες δεν μπορούν να βρουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης» γράφει στο πρωτοσέλιδο άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.