, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λυκουρέντζος:«Οι φαρμακοποιοί δεν έχουν λόγο να απεργούν πληρώνονται»

Να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις κάλεσε τους φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, δηλώνοντας παράλληλα ανοιχτός σε διάλογο. Μιλώντας σε  ραδιόφωνο της Τρίπολης για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για υπερβάλλουσα συνδικαλιστική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση, κάτι που βλάπτει τον κλάδο.
«Πρόκειται» είπε «για αδιάλλακτη συμπεριφορά συνδικαλιστών», ενώ συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τους ασθενείς χωρίς φάρμακα. Θα πάρουμε αποφάσεις που δεν είναι ευχάριστες και γι’ αυτό δεν ευθύνομαι εγώ».
Υποστήριξε μάλιστα ότι «οι φαρμακοποιοί πληρώνονται κατά προτεραιότητα». Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε επίσης ότι οι φαρμακοποιοί δεν έχουν λόγο να απεργούν, υπογραμμίζοντας: «Εάν νομίζουν ότι μπορούν μονίμως και επί μακρόν να εκβιάζουν την κοινωνία, κάνουν λάθος. Για όσα ο νόμος δίνει δυνατότητα, η Πολιτεία έχει υποχρέωση να τα εφαρμόσει».
Σε ό,τι αφορά τη γραμμή τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΠΥΥ και τα προβλήματα που παρουσιάζονται, τόσο με τις χρεώσεις όσο και με τη διαδικασία, ο υπουργός Υγείας επισήμανε: «Έχουν δοθεί οδηγίες στο διοικητή του ΕΟΠΥΥ και ψάχνουμε τρόπους να απεμπλακούμε από αυτή την υποχρέωση. Ψάχνουμε να βρούμε μια διαδικασία μέσω Ίντερνετ και σύντομα θα προβούμε σε ανακοινώσεις».
Αναφορικά δε, με τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι υπάρχει πρόβλεψη να καλυφθούν κενά στο χώρο της υγείας, ενώ παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να σας πω ότι ο κ. Μανιτάκης είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις του. Μας έχει στείλει τα έγγραφα και είμαι ο υπουργός που πρώτος απάντησε. Και το έκανα από πλευράς καθήκοντος, τόσο απέναντι στις ανάγκες που έχει το ΕΣΥ, όσο και προς τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, για να αξιοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν».
Πηγή :protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.