, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Λ. Αρβανίτης: Ο Άρης χρειάζεται ενότητα, αγάπη, συσπείρωση και ειλικρινή συνεννόηση

Οι συστάσεις για τον Λευτέρη Αρβανίτη περιττεύουν. Χρόνια τώρα μέσα από την παρουσία του σε διοικητικές θέσεις του Αρη, έχει δείξει την αγάπη και τη διάθεσή του για να προσφέρει στον σύλλογο. Εδώ και μερικές εβδομάδες, είναι ο επικεφαλής του ΑΣ Αρης. Θέση τιμής και ευθύνης, όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος.
Συνέντευξη στον ΘΩΜΑ ΜΙΧΟ
Ο πρόεδρος της «μάνας του συλλόγου», παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Karfita και μίλησε για τους στόχους, το όραμα, το πλάνο, αλλά και τα προβλήματα που παρέλαβε η διοίκησή του. Ο Λευτέρης Αρβανίτης έδωσε απαντήσεις σε όλα σε μια συνέντευξη με αρκετές αποκαλύψεις όσον αφορά τον Κιτρινόμαυρο σύλλογο.
Ποια είναι η κατάσταση του ΑΣ Αρης, τι παραλάβατε και ποιες οι πρώτες κινήσεις που κάνατε για τον σύλλογο;
Παραλάβαμε μια χαοτική κατάσταση, όσον αφορά χρέη παλιότερων ετών, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα των οφειλών προς τη ΔΕΗ. Ένα πρόβλημα δεκαετίας που διογκώθηκε, αφού κανένας δεν το είδε σοβαρά. Επίσης, προβλήματα υπάρχουν πολλά και σε οργανωτικά θέματα του συλλόγου που σιγά σιγά προσπαθούμε να επιλύσουμε. Όσον αφορά τα χρέη προς το Δημόσιο, είναι ευρέως γνωστό πως χρειάζεται πολιτική βούληση για να δοθεί λύση. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνο του Αρη. Είναι των περισσοτέρων συλλόγων στην Ελλάδα. Το Δημόσιο θα πρέπει να καταλάβει πως δεν έχει να χάσει το παραμικρό από όλη αυτή την ιστορία και θα πρέπει να δώσει λύση. Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια συνολική προσπάθεια, από συλλόγους όλης της Ελλάδος για να υπάρξει λύση. Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ κάναμε την πρότασή μας και περιμένουμε την απάντηση. Είμαστε σε μια διαδικασία επίλυσης του θέματος. Θα πρέπει όμως όλος ο σύλλογος, όχι μόνο ο ΑΣ να βοηθήσει για να αντιμετωπιστεί ο διακανονισμός που θα επιτύχουμε για την αποπληρωμή του χρέους.
Τι στόχο έχει η διοίκησή σας και ποιο το όραμά σας για τον σύλλογο;
Στόχος δικός μας είναι πρωτίστως να εξυγιανθεί ο σύλλογος και έπειτα όλα τα τμήματά μας να επανέλθουν στην Α1 και να πρωταγωνιστήσουν. Βέβαια, εάν δεν επιτευχθεί πρώτα, ο πρώτος στόχος, δεν θα μπορούμε να προχωρήσουμε στην επίτευξη του δεύτερου. Χωρίς έσοδα, δυστυχώς δεν μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα. Το σημαντικό είναι να λειτουργήσουν όλα τα τμήματος ομαλά, να υπάρξει πρόοδος και όχι να χρεωθούν στο βωμό μια επιτυχίας. Οραματίζομαι έναν σύλλογο που θα μπορεί να αποπληρώνει τα χρέη και τα έξοδά του μέσα από τα έσοδα που θα δημιουργεί.
Η αλήθεια είναι πως τα προβλήματα είναι αρκετά; Υπάρχει δείγμα καλής θέλησης για συνεργασία από τα δύο δημοφιλέστερα τμήματα του συλλόγου, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ;
Είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των τμημάτων πόσο μάλλον των δύο λαοφιλέστερων, όπως είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Προσδοκούμε από τα δύο αυτά τμήματα τα πιο μεγάλα μας έσοδα. Είναι απαραίτητο να έχουμε έσοδα από τη δράση των δύο τμημάτων. Δεν είναι μόνο απλώς η εφαρμογή του νόμου, είναι και ηθικό θέμα. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούν το σήμα, τα χρώματα, κουβαλούν την ιστορία του συλλόγου και έχουν τον κόσμο δίπλα τους. Είναι ανάγκη για εμάς να αποδίδουν κάποια από τα έσοδα που εισπράττουν μέσα από τη χρήση του ονόματος του συλλόγου. Μη ξεχνάμε πως οι μεγάλες επιτυχίες, οι τίτλοι του συλλόγου, είχαν την στάμπα του ΑΣ.
Κ. Αρβανίτη είχατε το προηγούμενο διάστημα επαφές με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Καρυπίδη. Τι συζητήσαμε και ποιο πλαίσιο συνεργασίας θα υπάρξει; 
Με τον κ. Καρυπίδη μιλάμε πολύ συχνά. Αυτό το διάστημα έχει κι αυτός τα προβλήματά του, λόγω της πορείας της ομάδας, όμως έχουμε άριστη επαφή και επικοινωνία.
Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τον κ. Γουλιέλμο για το μπάσκετ, το οποίο έχει υπηρετήσει από το πόστο του επικεφαλής τα προηγούμενα χρόνια;
Με τον κ. Γουλιέλμο δεν έχουμε επαφή για την ώρα. Το ζητήσαμε και θα το ξανακάνουμε και εγγράφως. Χρειάζεται ειλικρινή συνεννόηση με όλους τους φορείς του συλλόγους. Στους παράγοντες χρειάζεται αυτογνωσία και αυτοσυγκράτηση για το τι δηλώνουν και τι σκέφτονται να κάνουν. Θα πρέπει να είμαστε σε επαφή. Όχι για τις μεταξύ μας σχέσεις, αλλά για το καλό του συλλόγου.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ποια έσοδα υπάρχουν και ποιες άλλες πηγές εσόδων έχετε ως προτεραιότητα να δημιουργήσετε;
Δεν υπάρχουν μεγάλες πηγές εσόδων. Για την ώρα μας έχει βοηθήσει πολύ η ΠΑΕ μέσω της κάρτα φιλάθλου. Πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση και είναι ένα καλό βήμα το γεγονός πως για να αγοράσει κάποιος εισιτήριο θα πρέπει πρώτα να προμηθευτεί την κάρτα. Είναι ένα έσοδο στα ταμεία που έρχεται ανά δύο εβδομάδες. Προμηθεύσαμε αρκετές αυτό το διάστημα είναι η αλήθεια. Μιλάμε για ένα μηδαμινό έξοδο για τον καθένα. Κοστίζει 10 ευρώ τον χρόνο, περίπου 0,80 λεπτά το μήνα. Όλοι θα πρέπει να έρθουν κοντά στη «μάνα» του συλλόγου. Ένα επίσης έσοδο που υπάρχει είναι από το μηνιαίο ποσό που έχουμε συμφωνήσει να καταβάλλουμε όλα τα νέα μέλη του Ερασιτέχνη. Χρήματα που πηγαίνουν ώστε να κλείνουμε «τρύπες» που υπάρχουν στην καθημερινότητα και την λειτουργία του συλλόγου. Επίσης, έχουν ήδη ξεκινήσει την λειτουργία τους οι ακαδημίες και αναμένουμε και από εκεί μια σημαντική οικονομική βοήθεια. Χρήματα φυσικά που πρέπει να τονίσω πως θα επιστρέφονται στα ίδια τα τμήματα που τα δημιουργούν.
Οι στόχοι που θέσατε για τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου αν εξαιρέσουμε το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ ποιοι είναι;
Έχουμε τμήματα που πρωταγωνιστούν. Όπως είναι το γυναικείο ποδόσφαιρο και το γυναικείο βόλεϊ. Θα πάει καλά  και το γυναικείο μπάσκετ, το οποίο ως στόχο στόχο έχει να ανέβει στην Α1, όπως και το τμήμα του ανδρικού πόλο. Ο στίβος είναι σε καλό επίπεδο. Και φυσικά το κολυμβητικό μας τμήμα που είναι το νούμερο ένα στην Ελλάδα. Είμαστε σε καλό δρόμο πιστεύω.
Σκοπεύετε να κάνετε κινήσεις που θα φέρουν τον κόσμο του Αρη πιο κοντά στον ΑΣ. Κινήσεις που ενδεχομένως θα έχουν να κάνουν και με την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου;
Σαφώς και θα κάνουμε κινήσεις. Ήδη, την κάρτα φιλάθλου μπορεί κανείς να την προμηθευτεί και μέσω VIVA, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία. Η κίνηση που θα αποδώσει επίσης είναι η συχνή επικοινωνία που «χτίζουμε» με τα ήδη υπάρχοντα μέλη για την ανανέωση των καρτών τους. Επίσης, έχουμε κάνει κουβέντες με ισχυρούς επιφανείς Αρειανούς που θέλουμε να έρθουν κοντά μας. Είναι θετικοί στο να βοηθήσουν,απλά πρέπει και εμείς να οργανώσουμε σωστά το όλο πλάνο μας, ώστε αυτά που θα μας παρέχουν να έχουν και μια ευχάριστη ανταπόδοση προς αυτούς. εν θέλουμε μόνο να εισπράττουμε θέλουμε και να δίνουμε. Τέλος, έχουν γίνει συζητήσεις με ένα δίκτυο Αρειανών ανά την Ευρώπη και προσδοκάμε και από τους Αρειανούς του εξωτερικού, να έρθουν κοντά στον σύλλογο και να βοηθήσουν με διάφορους τρόπους και δράσεις που άμεσα θα ανακοινώσουμε.
Προσφάτως είχατε και μία συνάντηση με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Βέλγιο, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν. Tι συζητήσατε εκεί;
Συναντηθήκαμε στο Βέλγιο. Έγινε μια συζήτηση για την αυτοδιοίκηση της Θεσσαλονίκης, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της κουβέντας μας ήταν για τον Αρη. Είναι θετικός στο να έχουμε επαφή, θέλει να βοηθήσει στο πρόβλημα του Ερασιτέχνη, έχει ιδέες και μας είπε πως θα είναι κοντά στον σύλλογο. Άνοιξε επί της ουσίας ένας επίσημος δίαυλος επικοινωνίας.
Από το θώκο του επικεφαλής του συλλόγου πλέον, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο της ομάδας;
Επειδή τα μεγάλα μας τμήματα έχουν ξεκινήσει στραβά τη χρονιά, αυτό που θέλω να ζητήσω είναι να ρίξουμε τους τόνους, να είμαστε κοντά στον σύλλογο, στα τμήματα και να στηρίξουμε τους ανθρώπους που τα διοικούν. Είναι η μόνη σωστή λύση που μπορεί να κάνει ο φίλος του Αρη. Μόνο στήριξη χρειάζεται. Δεν μπορούν πχ να γίνουν τώρα μεταγραφές στο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι δεδομένο. Άρα δεν βοηθάς με την γκρίνια και την κριτική. Δεν κερδίζει κάτι κανείς από το να επισημάνεις λάθη. Το ίδιο ισχύει και για το μπάσκετ. Είναι μια νέα ομάδα, περιμένουμε να μονταριστεί και να λειτουργήσει καλύτερα. Το ταμείο θα πρέπει να γίνει στο τέλος. Η χρονιά είναι στην αρχή της ακόμα. Οπότε ζητάω ενότητα και στήριξη. Ο Αρης ως σύλλογος είναι πάνω από πρόσωπα. Πέρασα από πολλές διοικητικές θέσεις και το έλεγα ανέκαθεν. Να έρθουμε όλοι κοντά στον Αρη, να τον αγαπήσουμε περισσότερο και να τον βοηθάμε. Εξάλλου στις μεγάλες αγάπες μόνο δίνεις.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.