, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λ.Κυρίζογλου: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση ικανοποιεί ΗΠΑ και Γερμανία

“Το συνέδριο διεξάγεται σ’ ένα κλίμα έντασης αλλά και ανησυχίας και αγανάκτησης του λαού για την εμμονή της κυβέρνησης στην ψήφιση, την κύρωση από την βουλή της κακής και ετεροβαρούς, σε βάρος της πατρίδος μας Συμφωνίας Πρεσπών χωρίς μάλιστα να του δίδεται η δυνατότητα για άσκηση του δημοκρατικού του δικαιώματος να εκφραστεί μέσω ενός δημοψηφίσματος” τόνισε ο πρόεδρός της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

“Η κυβέρνηση προχώρησε στην υπογραφή ικανοποιώντας τις απαιτήσεις ΗΠΑ και Γερμανίας, χωρίς να συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο και στη Βουλή πριν την υπογραφή της παρά την αντίθετη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού” υπογράμμισε ο κ Κυριζογλου.

Αναφερόμενος στις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο σχέδιο Κλεισθένης τόνισε ότι δεν συνιστά μεταρρύθμιση, δεν αλλάζει το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας στη λειτουργία και του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. “Περιορίζεται στην αλλαγή  του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού,το οποίο θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και σε αδυναμία εφαρμογής προγράμματος δημοτικής δράσης”.

Σύμφωνα με τοκ κ Κυρίζογλου, παραπέμπονται στο μέλλον χωρίς χρονοδιάγραμμα οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συνδέονται με το εγχείρημα της συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και τη δημοσιονομική ανάκαμψη της χώρας. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο κ Κυρίζογλου τόνισε ότι η Ελληνική αυτοδιοίκηση  πάντοτε ήταν μπροστά από το κεντρικό κράτος. Είχε και έχει θέσεις. “Θέλουμε περισσότερη δημοκρατία με περισσότερη αποκέντρωση με περισσότερους πόρους και περισσότερες αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.