, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Μάχη» Ρώμης – Καθολικής Εκκλησίας για τα κέρματα στη Φοντάνα ντι Τρέβι

Μία νέα έριδα μαίνεται τον τελευταίο καιρό στη Ρώμη, αυτή τη φορά ανάμεσα στον δήμο και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Μήλον της έριδος τα νομίσματα που ρίχνουν καθημερινά οι χιλιάδες τουρίστες της Αιώνιας Πόλης στη Φοντάνα ντι Τρέβι και που συνολικά φθάνουν το περί 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Σύμφωνα με την «παράδοση», που έγινε γνωστή από το τραγούδι «Three coins in the Fountain» του Φρανκ Σινάτρα και την ομώνυμη ρομαντική κομεντί του 1954, όποιος ρίξει στην Φοντάνα ντι Τρέβι ένα κέρμα θα επιστρέψει στην Αιώνια Πόλη.

Έως σήμερα, το αξιοσέβαστο ποσόν που «αλιευόταν» κάθε χρόνο από το πιο διάσημο σιντριβάνι της Ρώμης, ηλικίας σχεδόν 300 ετών, δινόταν παραδοσιακά στην φιλανθρωπική οργάνωση Caritas της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με σκοπό τη βοήθεια των φτωχών.

Η νυν δήμαρχος Βιρτζίνια Ράτζι ωστόσο εκτιμά ότι ήρθε η ώρα τα χρήματα αυτά να επενδυθούν σε έργα υποδομής, τα οποία τόσο έχει ανάγκη η πόλη. Η απόφαση έχει εγκριθεί και αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Απρίλιο.

Αρκετοί ωστόσο Ιταλοί δεν συμφωνούν και καλούν – από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – το δημοτικό συμβούλιο να το ξανασκεφτεί, αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει παράλληλα και η Caritas, ενώ η  εφημερίδα των Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας «Avvenire» κυκλοφόρησε το Σάββατο με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Παίρνουν τα χρήματα από τους φτωχούς».

Με τη στήριξη του Κινήματος Πέντε Αστέρων, η Ράτζι ανέλαβε το τιμόνι της Ρώμης το 2016. Έκτοτε η δημοτικότητά της βρίσκεται σε καθοδική πορεία, κυρίως λόγω της αδυναμίας της αντιμετωπίσει τα σοβαρά χρέη της πόλης.

πηγή naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.