, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μέθοδος Rezum στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Νέα πρωτοποριακή τεχνική για τη θεραπεία της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη

Νέα, καινοτόμος τεχνική για την αντιμετώπιση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, από τον Ανδρέα Ανδρέου, MD, PhD, Ουρολόγο, εξειδικευμένο στη Ρομποτική Ουρολογία, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης και την ομάδα του. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε, η πρωτοπόρος, μη επεμβατική θεραπεία Rezum για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη, σε τρεις ασθενείς.
Η ελάχιστα επεμβατική θεραπεία Rezum, αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στις μεθόδους αντιμετώπισης της Καλοήθους Υπερπλασίας Προστάτη. Αποδεικνύεται, δε, ως η ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος, η οποία δεν απαιτεί χειρουργική προσέγγιση.  Αξιοποιώντας τις θερμοδυναμικές ιδιότητες του νερού, με τους υδρατμούς να παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία, στοχεύει, μέσω της θερμικής ενέργειας, στην υπερπλασία, συρρικνώνει τον προστάτη και νεκρώνει τα πάσχοντα κύτταρα, χωρίς να επηρεάζει τους παράπλευρους ιστούς.
Τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή της πρώτης, στην Ελλάδα, θεραπείας της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη με τη μέθοδο Rezum είναι πολλαπλά: καταρχάς, πραγματοποιείται χωρίς γενική αναισθησία, αναίμακτα, χωρίς τομές, χωρίς φαρμακευτική αγωγή και διατηρεί, πλήρως, τη σεξουαλική λειτουργία του άνδρα. Επιπρόσθετα, παρατηρείται βελτίωση, στην πλειονότητα των ασθενών, σε μόλις, δύο εβδομάδες, δεν απαιτείται μόνιμο εμφύτευμα και διενεργείται μέσω ενός συντόμου ραντεβού, ακόμα και στο ιατρείο του ουρολόγου. Κυρίως, όμως, επιτρέπει στον ασθενή, να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες, την ίδια ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δρ. Α. Ανδρέου και οι συνεργάτες του αποτελούν την πρώτη και μοναδική πιστοποιημένη ομάδα, στην Ελλάδα, ως προς την εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνικής.
Μετά το πέρας των επεμβάσεων, ο Ανδρέα Ανδρέου, MD, PhD, Ουρολόγος, εξειδικευμένος στη Ρομποτική Ουρολογία, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Σήμερα, εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, η θεραπεία Rezum, η καινοτόμος τεχνική στο πεδίο των θεραπευτικών μεθόδων της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη. Η συγκεκριμένο μέθοδος ενδείκνυται για άνδρες άνω των 50 ετών, με όγκο προστάτη από 30 έως 80 κυβικά εκατοστά, ενώ παράλληλα, συνιστάται για την αντιμετώπιση του προστάτη με υπερπλασία στην κεντρική ζώνη ή και στον μέσο λοβό. Οι σημερινές πρώτες τρεις θεραπείες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, χωρίς επιπλοκές και μηδέν μετεγχειρητικό πόνο, ενώ οι ασθενείς επέστρεψαν την ίδια ημέρα στις καθημερινές τους δραστηριότητες».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.