, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μέρκελ για Brexit: Δεν θέλουμε ένα ναυάγιο των διαπραγματεύσεων

Για τη βούληση της Γερμανίας και όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υπάρξει εγκαίρως μία συμφωνία για την ομαλή έξοδο της Βρετανίας από την κοινότητα και τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών διαβεβαιώνει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ. Σπεύδει, ωστόσο, να επισημάνει ότι η βούληση αυτή δεν αρκεί. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα αποφευχθεί το no deal, διαμηνύει.
«Δεν θέλουμε οι διαπραγματεύσεις να καταρρεύσουν. Θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις μας και τη δημιουργικότητά μας προκειμένου να φτάσουμε στη συμφωνία» τόνισε σε ομιλία της στη Φραγκφούρτη.
«Δεν θέλουμε ένα ναυάγιο των διαπραγματεύσεων. Αλλά και δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, από τη στιγμή, που ακόμη δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα» συμπλήρωσε.
Η επισήμανση αυτή έρχεται στον απόηχο δημοσιευμάτων του γερμανικού Τύπου, που θέλει το Βερολίνο να προετοιμάζεται ήδη για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία και τις αναταράξεις, που μία τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτούσε πιθανότατα στις αγορές συνολικά της ηπείρου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.