, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μακελειό στο Σικάγο: Ένοπλη επίθεση με 5 νεκρούς!

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο Ιλινόις, όταν ένας 45χρονος άνδρας άνοιξε πυρ σε κτήριο αποθήκης του βιομηχανικού συγκροτήματος Henry Pratt Company. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Ορόρα του Σικάγο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος δράστης, Γκάρι Μάρτιν, ήταν εργαζόμενος του βιομηχανικού συγκροτήματος και έπεσε νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με τις Αρχές.

Το κίνητρο της επίθεσης δεν έχει εξακριβωθεί, ωστόσο σύμφωνα με την Αρχηγό της Αστυνομίας, Κρίστεν Ζίμαν, ο δράστης επρόκειτο να απολυθεί από την γνωστή εταιρεία, στην οποία εργαζόταν τα τελευταία 15 χρόνια. Η αρχηγός ανέφερε ότι η ένοπλη επίθεση διήρκησε περίπου 90 λεπτά και ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό στη 13:24 τοπική ώρα.

Μία γυναίκα που υποστηρίζει ότι είναι η μητέρα του 45χρονου, ανέφερε στην εφημερίδα Chicago Sun Times, ότι λίγο πριν την επίθεση ο γιος της βρισκόταν σε αγχώδη κατάσταση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.