, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Μακρόν: Στις 15 Δεκεμβρίου η άρση του lockdown στη Γαλλία

Στις 15 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται η άρση του lockdown στη Γαλλία, ωστόσο θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με το France24, στο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό ο Μακρόν τόνισε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί σημαντικά από τα τέλη Οκτώβρη από πάνω από 60.000 μολύνσεις την ημέρα σε 20.000 νέα κρούσματα κατά μέσο όρο.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι η χαλάρωση των περιορισμών θα ξεκινήσει από το προσεχές Σάββατο 28 Νοεμβρίου, προκειμένου έως τα Χριστούγεννα, τα καταστήματα, τα θέατρα και τα σινεμά να έχουν ανοίξει ξανά και οι πολίτες να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειες τους.
Ειδικά για τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπάρ, ο Μακρόν είπε ότι θα μείνουν κλειστά έως τις 20 Ιανουαρίου, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη και με τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.